Quantum Modules Premium Modular Building System

Quantum Modules Premium Modular Building System

Prima expozitie permanenta de case modulare din Europa inaugurata la mijlocul anului 2022 in Judetul Ilfov-Comuna Berceni.

Daca vrei sa afli mai multe despre prima expozitie permanenta de case modulare din Europa acceseaza www.quantummodules.ro

SUPRAFATA TEREN5.000 mp
REGIM INALTIMEP+1
PRETURI DE LA14.900 euro
+ TVA
DATA PREDAREFinalizat
TIP APARTAMENTECase modulare
Vezi anunturi din acest ansamblu Contacteaza-ne

Quantum Premium Modules Group reprezinta un parteneriat pentru investitii in acest domeniu, realizat de catre managementul companiei SudRezidential.ro, format din divizia de case modulare a grupului si divizia rezidentiala.

Quantum Premium Modules Group are ca obiectiv dezvoltarea de proiecte rezidentiale mixte, alcatuite din locuinte cu regim de inaltime redus, case verzi, vile eficiente energetic, dar si proiecte complementare, proiecte comerciale, proiecte de dezvoltare a facilitatilor sociale si de shopping, in sudul zonei metropolitane a capitalei, o zona aflata intr-o continua expansiune.

Quantum Premium Modules Group dezvolta in prezent, prin divizia sa de proiecte rezidentiale, doua proiecte de vile: Quantum OxyGo Park Berceni si Quantum OxyGo Park Vidra, iar prin divizia de case modulare, grupul lucreaza la primul proiect de case modulare din Romania.

Totodata, la jumatatea anului 2022, a fost inaugurata si prima expozitie permanenta de case modulare in judetul Ilfov, in comuna Berceni.

Poti afla toate detaliile despre brandul Quantum Premium Modules Group accesand www.quantumoxygo.ro

Daca doresti sa afli mai multe despre prima expozitie permanenta de case modulare din Europa, acceseaza www.quantummodules.ro

Ramona Ganea Senior Manager Partener departament vanzari tel 0725.740.901 mail ramona@sudrezidential.ro

Despre casa modulara produsa in fabrica, pe diferite tipuri de structuri

jurnal imobiliar

invitat: Manager General Alexandra Baicoianu

Alexandra Baicoianu Expert solutii bancare tel 0731.111.607 mail

Ce sunt casele modulare mai exact, cum le-ai descrie tu?

Casa modulara este o constructie usoara, livrata rapid la locatia clientului. Asamblarea se realizeaza la fata locului si este mult mai accesibila decat o casa traditionala construita din beton si caramida. Aceste case sunt mobile, permitand mutarea lor oriunde este nevoie, inclusiv in zone greu accesibile.

De asemenea, sunt complet autosuficiente daca se doreste si permit montarea lor, literalmente, in orice locatie, cum ar fi o plaja sau un varf de munte, sau zone in care accesul este aproape imposibil utilajelor de mare tonaj.

In general, casele prefabricate sunt structuri extrem de durabile si sigure, avand capacitatea de a fi fabricate intr-un timp foarte scurt, in conditii controlate de fabricatie. Aceste tipuri de case sunt recunoscute pentru rezistenta lor remarcabila la cutremure si pot fi descrise pe buna dreptate ca fiind „case gata-facute”.

quantum seven

In ultima perioada, interesul din partea cumparatorilor pentru acest tip de constructie a crescut foarte mult si as vrea sa detaliem subiectul asta!

Vocabularul asociat cu acest tip de constructie este extrem de vast si in continua crestere datorita rolului din ce in ce mai semnificativ pe care il joaca pe piata imobiliara la nivel global.

Proprietatile modulare sunt din ce in ce mai populare in Europa, devenind o optiune preferata pe piata imobiliara. Aceasta crestere a interesului este sustinuta de diverse motive, inclusiv schimbari in stilul de viata, impactul pandemiei COVID-19 si beneficiile pe care le aduc aceste constructii inovatoare.

Unul dintre avantajele majore ale achizitionarii unei case prefabricate este costul, care in mod obisnuit este semnificativ mai redus decat cel al constructiilor traditionale, minimizand riscul depasirii bugetului initial.

Un alt beneficiu al constructiei industrializate este timpul de executie, care se distinge semnificativ de constructia traditionala. In constructia industrializata, procesele standardizate si fabricarea intr-un mediu controlat, cu mai putine variabile, conduc la termene de executie mult mai scurte comparativ cu cele traditionale, cu rezultatul economisirii costurilor indirecte.

Screenshot 2022 06 17 at 13.04.18

Stiu ca acest tip de constructie are si foarte multe alte intrebuintari, nu neaparat trebuie sa le folosesti ca o resedinta sau ca o casa de vacanta, intrebuintarile sunt multiple, nu?

Aceste case modulare sunt versatile, putand fi utilizate ca zone de cazare, birouri administrative pe santier sau diferite tipuri de unitati pentru industria Horeca si ospitalitate, fiind extrem de cautate de clienti pentru pensiuni si ansambluri de vacanta oferite spre inchiriere in regim hotelier.

Casele prefabricate sunt percepute ca structuri simple, accesibile si cu un aspect aparent modest, insa ele au capacitatea de a evolua in adevarate locuinte luxoase, cu design modern si structuri durabile si de inalta calitate, menite sa asigure un mediu sigur si confortabil pentru mii de oameni, pe o perioada indelungata.

In prezent, in fiecare colt al lumii, mii de constructii modulare prefabricate sunt produse zilnic, acoperind o gama variata de tipuri de structuri usoare. De la case cu structura de lemn pana la case pe structura metalica simpla sau modulara, de la case din panouri Sip la cele din lemn masiv sau metalic, fabricile producatoare isi maresc constant capacitatea de a produce si livra structuri de dimensiuni mari si multiple intr-un interval de timp foarte scurt.

De ce am alege o astfel de locuinta versus o locuinta construita in mod traditional din beton si caramida, asa cum suntem obisnuiti de altfel?

Aici ai atins un punct sensibil, pentru ca schimbarea de mentalitate incepe sa se produca si in Romania odata cu trecerea la o alta generatie, zic eu, sau poate este doar o consecinta a vremurilor pe care le traim.

O casa modulara este o casa unica, deoarece este construita intr-o fabrica unde procesul de fabricare este controlat permanent, sau daca vrei, este industrializat complet.

Construirea in acest fel reduce la minim sansele de intarzieri sau probleme legate de vreme si anotimp.

Depozitarea materialelor de constructii in depozitele aceleiasi fabrici elimina, de asemenea, sansa ca materialele umede sa fie utilizate la construirea casei modulare.

Casele modulare fabricate sunt ieftine si special gandite pentru a oferi cat mai multe avantaje si beneficii clientului final.
Timpul de constructie este unul rapid, proiectele sunt deja realizate, iar modulele se produc in fabrica si sunt montate ulterior pe santier de o echipa de specialisti.

Montarea se poate face aproape in orice anotimp, datorita faptului ca structura casei sau, in unele cazuri, peretii sunt deja fabricati cu precizie, iar tot ce ramane de facut este sa respecti manualul de montaj.

O astfel de casa se poate monta, de exemplu, in anotimpurile reci, fara masuri speciale, ceea ce constituie un avantaj al sistemului uscat de constructie, pe cand sistemele clasice au nevoie de temperaturi ridicate pentru pregatirea si executarea constructiei, acestea neputand fi realizate pe timp de frig sau inghet.

Datorita greutatii reduse si gradului ridicat de elasticitate, constructia rezultata ofera o rezistenta sporita in cazul cutremurelor, avand o miscare minima in timpul acestora.

Care sunt cele mai importante avantaje ale acestor tipuri de constructii, pe care trebuie sa le cunosc, daca sunt in cautarea unei locuinte de acest tip pentru vacanta sau vreau sa investesc intr-o mica afacere?

Avantajele sunt multiple:

 • Casele modulare sunt rezistente, rapide in executie si montaj, au izolatie termica si fonica ridicata, sunt ecologice si nu dauneaza mediului inconjurator, spre deosebire de structurile din beton armat. Acestea sunt rezistente la foc si nu implica perioade lungi de constructie, permitandu-ti sa detii o astfel de casa in doar cateva saptamani.
 • Casele prefabricate iti ofera un numar mare de avantaje, raportat la casele clasice, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt tot mai cautate in prezent:
 • Au un design flexibil, oferind posibilitatea de a alege diferite modele atat la interior, cat si la exterior; poti opta pentru diverse optiuni, precum: terasa ampla, acoperita sau neacoperita, tu decizi in final ca si client.
 • Costurile casei prefabricate sunt mult mai economice in comparatie cu structurile din beton armat ale unei case construite in mod traditional.
 • Pentru o casa prefabricata, nu este necesar sa economisim bani ani de zile, deoarece acestea sunt accesibile, iar in plus, expertii de la Credit24h.ro au pregatit, impreuna cu bancile comerciale, o varietate de solutii financiare.
 • Casele prefabricate sunt produse in fabrica si sunt asamblate doar in teren, timpul de finalizare fiind de doar cateva zile.
 • Casele prefabricate sunt construite din materiale moderne, care ofera eficienta energetica si siguranta suplimentara.
 • Casele prefabricate nu sunt expuse umiditatii, peretii ramanand uscati si fara mucegai.
 • Pretul unei case modulare este mult mai mic decat pretul unei case normale cu dimensiuni similare.
 • Realizarea tuturor elementelor componente ale casei sunt perfect drepte, ceea ce duce intr-un final la o executie foarte usoara si ieftina a finisajelor interioare.
 • Fiecare element component al caselor modulare este obtinut prin metode de prelucrare foarte precise, de unde rezulta faptul ca la final nu exista imperfectiuni de corectat, asa cum se intampla in cazul caselor construite clasic.

Toate aceste avantaje au contribuit la o crestere semnificativa a cererii pentru case modulare. Aceste constructii ofera acum cel mai bun raport calitate-pret.

In prezent, poti gasi o gama variata de modele de case online, cu stiluri arhitecturale diferite si compartimentari diversificate, astfel incat sa poti identifica cu usurinta modelul de casa dorit.

Au nevoie aceste constructii de o fundatie sau nu?

Acest tip de constructie este usor si, din acest motiv, greutatea redusa a structurii presupune proiectarea si executarea unor fundatii de dimensiuni mai mici, implicand costuri reduse. Prin urmare, da, avem nevoie de o fundatie simplificata in cazul in care dorim o casa modulara de dimensiuni mari cu o terasa generoasa, iar in cazul unei case de dimensiuni reduse, aceasta poate fi sustinuta de sisteme de montare la sol, precum piloni sau stalpi de sustinere.

Screenshot 2022 06 17 at 13.08.53
Screenshot 2022 06 17 at 13.06.33

Sunt casele modulare constructii ecologice?

Constructia de locuinte modulare este mai ecologica decat orice alta constructie realizata in mod traditional.

Sunt utilizate materiale de constructie proiectate cu precizie milimetrica, iar reciclarea eficienta a deseurilor este posibila pentru majoritatea componentelor folosite in fabricatie.

Acest lucru inseamna ca majoritatea materialelor in exces pot fi usor reciclate atat in cadrul fabricii de productie, cat si in alte ateliere.

In consecinta, in timp ce deseurile de la un santier conventional sunt, de obicei, duse la un depozit sau chiar la groapa de gunoi, deseurile provenite dintr-o casa modulara sunt reciclate.

Timpul general de constructie va fi redus datorita executarii simultane a lucrarilor, atat pe santier la nivelul fundatiei si al utilitatilor, cat si in fabrica unde are loc constructia efectiva a casei. Aceasta abordare eficienta conduce la o economisire semnificativa de timp si la un consum foarte redus de resurse.

Casele prefabricate sunt produse intr-un mediu de productie strict monitorizat si supus unor verificari riguroase, punand calitatea in prim plan. Procesul lor de fabricatie este optimizat pentru a minimiza generarea deseurilor, in comparatie cu constructia traditionala a unei case, iar materialele utilizate sunt 100% reciclabile.

Care sunt costurile unei asemenea locuinte?

Casele prefabricate au avantajul de a fi finalizate intr-un timp mult mai scurt, aproximativ cu 60-75% mai rapid comparativ cu constructiile conventionale din beton armat si caramida.

Perioada de constructie, care dureaza saptamani sau chiar luni in sistemul de beton armat, nu depaseste, de regula, o saptamana in cazul caselor prefabricate.

Acest lucru face ca modelele de case prefabricate sa fie incomparabil mai avantajoase fata de alte modele de locuinte.

Elementul de manopera greoaie si costisitoare al unei locuinte din beton, care are un loc important in bugetul finantarii locuintelor, este practic eliminat de acest sistem nou de asamblare simpla a unor componente prefabricate.

Avantajul oferit in aceasta situatie ii motiveaza pe cei care doresc sa detina o casa modulara prefabricata, indiferent de tipul de structura ales.

Preturile caselor prefabricate difera in functie de modelul si proprietatile lor, dimensiunea, forma, tipul de casa ales, dar intotdeauna o astfel de locuinta este mult mai accesibila financiar decat orice alta locuinta din aceeasi clasa.

Se pregateste intens lansarea primului showroom dedicat caselor de acest tip, primul showroom dedicat caselor modulare din Europa?

Da, este o surpriza si pentru noi sa avem o asa sarcina din partea investitorilor nostri si suntem deja pregatiti sa primim oaspeti si vizitatori in primul showroom dedicat caselor modulare, caselor prefabricate, din intreaga Europa.

Quantum Premium Modules Group se concentraza acum pe 4 proiecte rezidentiale de locuinte verzi, eficiente energetic, smart si sustenabile in aria de sud a zonei metropolitane Bucuresti, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde sunt comasate aceste proiecte.

Avem in prezent 4 proiecte in derulare care alcatuiesc cele doua divizii ale grupului nostru: divizia rezidentiala, formata din doua ansambluri de vile conventionale, eficiente energetic si certificate RoGBC, si divizia de case modulare, compusa dintr-un showroom de case modulare si un proiect rezidential format din astfel de constructii.

Din cunostintele noastre, momentan nu exista in Europa un proiect integrat compus din case modulare, asa cum este cazul noului nostru proiect Quantum OxyGo Park.

Showroom-ul este gata si deja deschis pentru vizitatori, dar am amanat lansarea oficiala deoarece am reusit sa aducem si sa asamblam doar 25 de modele de case modulare din cele 50 promise, din cauza situatiei actuale care ne-a afectat puternic importurile si logistica.

Vesti extraordinare, cu proiecte ample, primul showroom de case modulare si chiar primul proiect rezidential compus din astfel de locuinte, nu? Cand vor fi finalizate aceste proiecte si care este scopul noului showroom?

Casele modulare devin o optiune de constructie din ce in ce mai populara si ceruta pe piata imobiliara autohtona, asa ca am decis sa intram pe aceasta piata si sa ne pozitionam puternic inca de la inceput.

Showroom-ul din Comuna Berceni reprezinta doar primul dintr-o serie de trei showroom-uri pe care dorim sa le deschidem pana in 2023-2024, deci planurile noastre sunt mult mai ample, insa ramane de vazut daca vor suferi modificari pe parcurs, avand in vedere ca trecem printr-o perioada cu multe schimbari si turbulente majore.

Primul showroom dispune de 5000 mp de spatiu expozitional in aer liber, unde sunt prezente deja 25 din peste 50 de modele diferite de case modulare si livreaza deja cea mai dinamica si interactiva experienta datorita multiplelor facilitati complementare oferite vizitatorilor sai, cum sunt zonele tehnice demonstrative, zonele de lucru, zonele de informare, de relaxare si cele de vanzare.

Practic, am selectat cei mai buni constructori de case modulare din Europa, cu care am intrat intr-o relatie de business si am inceput sa aducem produsele lor in noul nostru showroom.

Clientii au posibilitatea de a vizita fizic diferite tipuri si modele de case, interactioneaza cu tehnicienii nostri, vad practic cu ochii lor cum se asambleaza sau cum se finiseaza o asemenea casa datorita diferitelor workshop-uri si momentelor tehnice pregatite de catre noi.

Atmosfera este foarte dinamica si interesanta, iar experienta vizitarii noului showroom este de neuitat deoarece am pregatit clientilor nostri o serie de surprize.

Alexandra, daca am omis un anumit subiect si ai ceva de adaugat in afara lucrurilor pe care le-ai spus deja, te rog sa o faci, deoarece sunt convinsa ca oamenii care ne urmaresc probabil vor deveni si viitorii clienti Quantum Premium Modules Group si ar dori sa stie cat mai multe despre voi.

Discutia cu tine cred ca este destul de ampla si am oferit foarte multe informatii pana acum despre produsele noastre si despre primul showroom deschis in Romania de catre noi, dar poate totusi ar trebuie sa mentionam ca am obtinut o certificare verde completa pentru toate produsele comercializate de catre noi, in urma parteneriatului cu Consiliul Roman al Cladirilor Verzi (RoGBC), si asta spune multe despre produsele noastre. As mai vrea sa adaug ca 95% dintre aceste modele prezente in showroom au primit certificare energetica clasa A in urma auditarii lor de catre un specialist in domeniu, deci sunt doua aspecte foarte importante pentru viitorii nostri clienti pe care as vrea sa le stie inca de pe acum!

MicrosoftTeams image 80

Cate persoane sunt implicate acum in acest proiect, cat de ampla este echipa Quantum Premium Modules Group?

Lucrez cu multi oameni minunati in acest proiect, ma bazez foarte mult pe echipa SudRezidential, dar, ca si structura, sa stii ca avem propria noastra casa de arhitectura pusa la dispozitie si clientilor nostri, proprii nostri structuristi care zilnic ne verifica, sau mai bine spus, verifica si indruma clientii acolo unde este cazul, designeri cunoscuti care amenajeaza interioarele caselor asa cum doresc clientii, tehnicieni prezenti zilnic in showroom sau pe teren la proiectele in curs, echipe de montaj, oameni minunati care se ocupa de partea de finisare si mobilare, consilieri de vanzari, specialisti financiari care asigura finantarea sau consiliaza pe cei care vor fonduri europene si, in general, avem personal pentru orice cerinta sau necesitate o poate avea un client, deoarece ne place sa facem parte din proiectele clientilor nostri, sa le ducem impreuna la final si sa ne bucuram impreuna de aceste reusite.

Harta QTM

Unde vor fi amplasate celelate showroom-uri destinate caselor modulare?

Primul showroom este deja deschis si este amplasat in zona de sud, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde am comasat si celelalte proiecte rezidentiale, precum si proiectul Quantum OxyGo Park de case modulare.

Un alt showroom, pe care il vom inaugura la finele anului 2024, este deja stabilit in zona de nord a Capitalei, o zona excelenta care dispune de trafic intens atat auto, cat si pietonal.

Cel de-al treilea showroom, la care lucram inca de pe acum, se va deschide in zona de vest a Capitalei, undeva in Militari, la iesirea de pe autostrada, as putea spune, dar nu mai devreme de anul 2025.

Trebuie sa mentionez ca celelalte doua showroom-uri pe care le vom deschide vor avea o suprafata expozitionala dubla, adica 10.000 mp, si, bineinteles, numarul de case prezentate se va dubla.

Quantum OxyGo Park este primul proiect rezidential de case modulare din Romania?

De ce nu un proiect de case modulare oferite spre vanzare clientului care locuieste intr-o zona cu aglomerare urbana?

De ce nu o casa deosebita, usor de intretinut, la o mica distanta de Bucuresti?

De ce sa nu fim atenti la resursele financiare si sa micsoram costurile de intretinere exagerate, mai ales in aceasta perioada in care toate preturile au explodat?

De ce sa nu mergem la finalul unei saptamani petrecuta in agitatia orasului, sa ne bucuram de un alt peisaj, tot la noi acasa, dar in mijlocul naturii, intr-un mic colt de rai, unde avem tot confortul necesar, iar copiii sa se poata juca in liniste?

De ce sa nu ne deschidem orizonturile catre acest tip de casa, preferat de catre oamenii din intreaga lume?

De ce sa nu inlocuim stilul conventional, cu unul nou, modern, performant adaptat zilelor noastre?

De ce sa nu imbratisam noul, modernul, tehnologia actuala si, bineinteles, beneficiile unei case moderne, eficiente energetic, sustenabile si verzi?

Iar in legatura cu preturile, as putea sa spun tuturor clientilor nostri ca vor fi uimiti, vom lansa cele mai accesibile case modulare, cu preturi decente si cat se poate de convenabile.

Alexandra Baicoianu – Manager General Quantum Premium Modules Group

Date de contact Showroom

Luni: 10 - 18
Marti: 10 - 18
Miercuri: 10 - 18
Joi: 10 - 18
Vineri: 10 - 18
Sambata: 10 - 16
Duminica: Inchis

Puncte de interes

Magazin 5 minute
Transport public 3 minute
Scoala/Gradinita 7 minute
Cafenea/Restaurant 5 minute
Farmacie/Spital 7 minute
Centru 17 km

Timpul tau este important!

Afla in cat timp poti ajunge la locatia ta preferata.

Ex: Centrul Vechi, Bucuresti
Vezi rute si timp de deplasare

Manager Proiect

Formular de contact

  Trimite mesaj


  Alte Proiecte Rezidentiale

  Ansambluri rezidentiale - apartamente si vile in Bucuresti / Ilfov

  Trimite Mesaj
  Suna
  Locatie

  SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.