Care sunt principalele probleme ale apartamentelor vechi?

Piata imobiliara este plina de apartamente vechi, situate in zone foarte bune ale oraselor. Este tentant sa achizitionezi un apartament aflat central, care iti ofera acces rapid catre toate locurile pe care le frecventezi, insa inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare trebuie sa te asiguri ca acesta este sanatos.

Multe apartamente vechi au dezvoltat diverse probleme, atribuite varstei, calitatii constructiei sau modului in care au fost exploatate.

Este important sa stii ce sa verifici la o astfel de locuinta, in asa fel incat sa poti evita problemele majore sau sa poti negocia pretul in cazul unor probleme care pot fi corectate.

Care sunt cele mai comune defecte ale apartamentelor vechi?

  • Izolatia termica si fonica slaba – multe dintre apartamentele vechi sunt construite cu materiale care nu ofera o izolatie suficienta, ceea ce duce la pierderi de caldura in timpul iernii si la zgomot din exterior. Aceste probleme au un impact major asupra confortului si asupra cheltuielilor.
  • Instalatii electrice si sanitare invechite – apartamentele vechi pot avea instalatii electrice si sanitare care nu sunt in conformitate cu standardele moderne de siguranta si eficienta, ceea ce poate duce la probleme.
  • Lipsa balcoanelor sau teraselor – multe apartamente vechi nu au balcoane sau terase, ceea ce poate fi o problema pentru cei care doresc sa aiba acces la spatiu exterior.
  • Infrastructura veche si lipsa de facilitati – Ascensoare vechi si nesigure, sisteme de incalzire centralizata care nu sunt eficiente, probleme in spatiile comune sau alte probleme date de trecerea timpului, toate pot fi probleme ce scad nivelul de siguranta si confort.
  • Probleme structurale si de constructie – Cladirile vechi ajung, inevitabil, sa aiba probleme structurale. Activitatea seismica ce a trecut peste ele, intemperiile, temperaturile extreme si exploatarea duc in timp la crapaturi in pereti sau probleme cu fundatia. Verifica proiectul blocului in care se afla apartamentul si asigura-te ca de-a lungul timpului au fost facute reparatii si consolidari.
  • Design interior invechit – Atunci cand achizitionezi un apartament vechi, nu te poti astepta la un design interior modern. Este una dintre cele mai mici probleme insa, in conditiile in care designul poate fi modificat cu destul de mare usurinta. Asigura-te, totusi, ca apartamentul este compartimentat in asa fel incat sa poata fi facute toate modificarile de care ai nevoie.

Investitia intr-un apartament vechi poate fi riscanta, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al sigurantei pe care o vei simti atunci cand il folosesti.

Tocmai de aceea, daca vrei o locuinta noua este mult mai indicat sa o cauti intr-un ansamblu rezidential construit in ultimii ani. Apartamentele noi respecta cu strictete normele privind rezistenta la cutremure si sunt optimizate pentru un stil de viata modern, atat din punct de vedere al compartimentarii, cat si din punct de vedere al dotarilor.

Cere Oferta
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.