Cum alegi agentul imobiliar

Care sunt avantajele colaborarii cu un agent imobiliar? Cum alegi agentul perfect?

Vrei sa iti cumperi o locuinta? Indiferent ca vrei o garsoniera, un apartament cu 2, 3 sau 4 camere sau o casa pe pamant, procesul preachizitie trebuie sa fie unul cat se poate de complex. Pe langa alegerea zonei, a facilitatilor pe care le doresti langa casa si a detaliilor constructive, trebuie sa te asiguri ca apartamentul nu are defecte, ca are toate actele in regula si ca este echilibrat din punct de vedere al raportului calitate/pret.

In teorie, toti acesti pasi ii poti face in regim propriu. Daca esti la primul imobil achizitionat insa, s-ar putea sa descoperi ca este un proces destul de dificil. Va trebui sa gasesti surse de finantare, sa mergi la vizionari, sa negociezi si sa verifici toate detaliile.
O solutie mai simpla este sa apelezi la un agent imobiliar.

Care sunt avantajele colaborarii cu un agent imobiliar?

  • Cunoaste foarte bine piata locala. Acesta poate gasi cu usurinta casa care sa respecte toate cerintele tale;
  • Stie sa negocieze. O negociere corecta te poate scuti de cheltuieli considerabile. La o locuinta de peste 100 000 de euro se pot negocia chiar si 10 000 de euro;
  • Te ajuta cu intocmirea actelor. Partea birocratica este una dintre cele mai dificile parti din procesul de achizitie a unui imobil. Orice tranzactie implica foarte multe documente: contractul de vanzare-cumparare, actul de proprietate, certificatul fiscal, documentele cadastrale, extrasul de carte functiara, certificatul de performanta energetica, etc. Agentul imobiliar te ajuta cu intocmirea actelor, asigurandu-se ca totul este corect.

Un agent imobiliar bun reuseste, asadar, sa iti economiseasca bani si timp, oferindu-ti, de asemenea, acces la o multime de informatii de care ai nevoie.
Daca alegi sa colaborezi cu un agent imobiliar SudRezidential, un alt avantaj este lipsa comisioanelor platite catre agentie. Acestea sunt platite doar de catre vanzator, cumparatorul putand, asadar, sa economiseasca foarte multi bani.

Cum alegi cel mai bun agent imobiliar?

  1. Intalneste-te cu el! Cel mai bine este sa te intalnesti cu agentul pe teren, la o vizionare de apartament. Vei vedea cum iti prezinta locuinta si cum te intelegi cu el;
  2. Asigura-te ca are experienta si ca stie foarte bine zona in care activeaza!
  3. Asigura-te ca locuieste in zona in care vrei sa faci achizitia! Acest lucru inseamna ca stie mai bine pulsul pietei si iti poate face recomandari foarte bune.

In principiu, colaborarea cu un agent imobiliar trebuie sa inceapa cu o discutie, in care sa ii prezinti pretentiile pe care le ai de la imobilul pe care vrei sa il achizitionezi. Ulterior discutiei, agentul trebuie sa iti ofere cateva oferte potrivite solicitarilor tale si sa te cheme la vizionari. In momentul in care ai ales apartamentul sau casa potrivita, agentul trebuie sa te ajute sa pregatesti o oferta de pret, sa negocieze pentru tine si sa te ajute cu procesul de achizitie.

SudRezidential, povestea unor agenti imobiliari de succes

Daca vrei sa lucrezi cu cei mai buni agenti imobiliari, te asteptam la SudRezidential. Echipa noastra are o istorie de peste 10 ani si a reusit sa le ofere clientilor avantaje unice in piata, cum ar fi comisionul 0% pentru cumparatorii de noi locuinte.

Daca iti doresti un apartament sau o casa in zona de sud a Capitalei, alegerea unuia dintre specialistii SudRezidential va fi pariul tau castigat.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.