Sfaturi pentru a-ti face apartamentul mai sigur in timpul unui cutremur

Cutremurele pot fi evenimente devastatoare, aparute in mod total neasteptat.  Pregatirea este esentiala daca vrei sa iti protejezi bunurile si sa fii in siguranta, chiar si in urma unui cutremur foarte puternic.  Exista masuri pe care le poti lua pentru a-ti face apartamentul mai sigur in timpul unui seism, pe care trebuie sa le pui in practica. 

Din pacate, seismele mari sunt ciclice, iar ultimul cutremur mare din Romania a avut loc in 1977. Sunt toate sansele ca in viitorul apropiat sa apara un nou seism major, motiv pentru care este bine sa fii pregatit.

Cum iti faci apartamentul mai sigur in timpul unui cutremur?

Asigura-ti mobila si obiectele grele!

Unul dintre cele mai mari pericole in timpul unui cutremur este mobilierul.Acesta poate cadea si poate provoca rani grave. Pentru a evita acest lucru, poti sa faci cateva lucruri cat se poate de simple:

  • Fixeaza mobilierul in perete!  Foloseste dispozitive de fixare pentru a ancora dulapurile, rafturile si alte piese de mobilier.
  • Evita plasarea obiectelor grele deasupra patului sau a canapelei! 
  • Foloseste covoare antiderapante!  Acestea pot fi folosite pentru a preveni alunecarea obiectelor pe suprafete netede.

Evalueaza si consolideaza structura cladirii

Daca locuiesti intr-un bloc vechi, trebuie sa te asiguri ca structura cladirii este solida. Pentru asta, poti apela la un inginer constructor care sa iti propuna solutii. Cel mai adesea insa, consolidarea este destul de costisitoare si complexa. 

Daca blocul in care locuiesti are probleme structurale este mult mai bine sa cauti un apartament nou si sa te muti. Exista o multime de proiecte rezidentiale foarte bine gandite, care pot face fata fara probleme unor seisme. Printre acestea se numara si cele din Metalurgiei Park Residence. 

Creeaza un plan de urgenta

Un plan de urgenta este esential pentru a sti cum sa reactionezi in timpul unui cutremur. Acesta ar trebui sa includa:

  • Identifica locurile sigure din casa! La constructiile vechi, tocul usilor interioare este unul dintre locurile sigure. la cele noi, in schimb, este mult mai indicat sa te pozitionezi in dreptul unei grinzi. Daca nu ai o astfel de optiune, ascunde-te sub o masa robusta, un birou sau un pat, cat mai departe de ferestre. 
  • Asigura-te ca ai rezerve de urgenta! . Asigura-te ca ai provizii de apa, alimente neperisabile si echipament de prim ajutor la indemana.
  • Stabileste un plan de comunicare cu familia si prietenii in caz de dezastru! Este bine sa aveti, spre exemplu, un loc de intalnire, pentru eventualitatea in care retelele de comunicatie mobila nu mai functioneaza. 

O modalitate excelenta de a te pregati pentru un cutremur este sa participi la exercitii de simulare. Acest lucru iti va ajuta sa inveti cum sa reactionezi intr-o situatie reala si sa testezi eficacitatea planului tau de urgenta.

Nu uita sa asiguri locuinta impotriva cutremurelor. O polita de asigurare adecvata poate acoperi costurile reparatiilor si inlocuirii bunurilor afectate in urma unui cutremur.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.