Intrebari pe care sa le pui atunci cand vrei sa cumperi o locuinta care a mai fost locuita

Cu siguranta, atunci cand iti cumperi o locuinta, cel mai bine este sa alegi una noua, intr-un proiect rezidential modern. Sansele ca aceasta sa aiba probleme sunt mai mici, beneficiezi de garantie si, de regula, proiectele noi ofera spatii luminoase si dotari moderne.

De multe ori insa, locuintele mai vechi, care au fost locuite, te pot convinge prin anumite avantaje: o locatie buna, un pret mai mic, o comunitate atractiva etc.

Atunci cand planifici sa investesti intr-o locuinta care a mai fost locuita, este esential sa pui o serie de intrebari importante pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere. 

  1. De cand este pusa locuinta la vanzare?

Durata de timp pentru care locuinta este listata pe piata poate oferi indicii despre atractivitatea acesteia. Daca apartamentul este de mult timp la vanzare, ar putea exista anumite probleme sau dificultati legate de vanzare.

  1. Au existat oferte pentru ea?

Este important sa afli daca au existat oferte anterioare pentru locuinta. Informatiile despre ofertele anterioare pot influenta modul in care negociezi pretul si termenii tranzactiei.

  1. Cum sunt vecinii?

Vecinii pot influenta calitatea vietii in noua locuinta. Incearca sa afli mai multe despre toti cei cu care vei imparti spatiile comune si mai ales despre cei cu care imparti peretii! 

  1. Cand a fost construita locuinta?

Varsta locuintei este un factor esential in decizia de achizitie. Constructiile vechi pot necesita multe reparatii si solicita mai mult timp, efort si investitii pentru intretinere. Proprietatile mai noi, pe de alta parte, pot oferi facilitati moderne, care te scutesc de cheltuieli si de stres. 

Evident, exista si locuinte vechi care au fost deja renovate si sunt impecabile din punct de vedere al dotarilor si exista si locuinte noi care au fost construite cu greseli. Tocmai de aceea este esential sa verifici in detaliu imobilul, inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare.

  1. Cat de vechi este acoperisul?

Un acoperis bun previne probleme legate de infiltratii de apa sau ineficienta termica. Asigura-te ca intrebi despre varsta si starea generala a acestuia, chiar daca apartamentul pe care vrei sa il cumperi nu este la ultimul etaj. 

  1. Ce include si ce nu include pretul de vanzare?

Este important sa obtii o lista detaliata cu ce este si ce nu este inclus in pretul de vanzare Aceasta poate include electrocasnice, mobilier sau diverse alte facilitati. 

  1. Cat de vechi sunt instalatiile?

Sistemul de incalzire, electricitatea, si instalatiile sanitare trebuie sa fie 100% functionale, pentru a te putea bucura de confort maxim in noua locuinta. Intreaba despre varsta acestora si despre cele mai recente modernizari.  

Toate aceste aspecte iti pot da o reala bataie de cap. Achizitia unei locuinte noi poate fi o alternativa mult mai simpla si fara griji, motiv pentru care iti recomandam sa cauti una noua! In ultimii ani au fost dezvoltate o multime de proiecte atractive, cu o multe avantaje si cu preturi similare sau chiar mai mici decat cele ale constructiilor vechi. 

In oferta SudRezidential gasesti numeroase de optiuni atractive pentru achizitia unei locuinte noi, cu garantia calitatii si a confortului.