SudRezidential.ro - Vanzari proiecte imobiliare direct de la dezvoltator in Zona de Sud a Bucurestiului

Family Residence Brâncoveanu Bucuresti
Ziar Sud Rezidential 2020
Programeaza vizionare

Va multumim pentru interesul acordat si asteptam cu placere cererea dvs. Ne puteti contacta folosind formularul de contact

citeste mai mult
Concept SudRezidential

SudRezidential.ro este cel mai amplu site imobiliar dedicat ansamblurilor rezidentiale amplasate in Zona De Sud a Capitalei ...

citeste mai mult
Avantajele clientilor SudRezidential.ro

Am creat aceasta sectiune din dorinta de a raspunde tuturor celor interesati la numeroasele intrebari ce apar pe parcursul unei tranzactii imobiliare.

citeste mai mult
Metalurgiei-Park Residence

Finanțele revin cu proiectul de transformare a programului „Prima casă” în „O familie, o casă”

Prima Casa 2019 modificari

Ministerul Finanțelor Publice propune completarea și modificarea Ordonanței privind implementarea programului ”Prima casă”, fiind redenumit în programul „O familie, o casă”. Instituția a mai publicat un proiect în luna mai.

Ce spune proiectul:

 • În ceea ce privește condițiile de eligibilitate ale beneficiarilor în cadrul Programului, la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale fiecărui beneficiar individual sau ale beneficiarului împreună cu soțul sau soția, după caz, nu pot depași valoarea de 4.500 lei.
 • Pentru familiile cu copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăși valoarea de 7.000 lei.
 • Pe durata contractului de credit obținut în cadrul Programului să nu dobândească individual sau împreună cu familia o cotă de peste ½ inclusiv dintr-o altă locuință situată în mediul urban, cu excepția celor dobândite prin moștenire. În cazul în care survine o modificare în acest sens după acordarea creditului în cadrul Programului, în termen de 12 luni de la apariția acestei situații trebuie să decidă asupra deținerii locuinței din Program sau altei locuințe și să notifice această decizie Finanțatorului și Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii sau Fondului Român de Contragarantare, cu prezentarea documentelor care atestă înstrăinarea.”
 • Mandatarea pe lângã Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și a Fondului Român de Contragarantare în vederea emiterii de garanții în numele și în contul statului, în favoarea bãncilor care acordã credite persoanelor fizice pentru achiziția unei locuințe în cadrul Programului.
 • Menținerea avansului minim de 5% din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție a locuinței este de maximum 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpãrare, iar valoarea finanțãrii garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei.
 • Acordarea urmãtoarelor subvenții de dobândã:
  – reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toatã durata Programului pentru familiile cu un singur copil.
  – reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.
 • Refinanțarea creditelor obținute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanțare, cu excepția altor credite acordate în cadrul Programului.
 • Solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul programului “Prima casă“, aflate în curs de analiză la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, li se aplică dispoziţiile legale în vigoare la data depunerii lor
premiu cea mai mare agentie imobiliara