De ce sa cumperi un apartament cu plata esalonata

Daca vrei sa iti cumperi o casa, insa nu dispui de avansul necesar pentru un credit imobiliar, nu indeplinesti conditiile impuse de banca sau pur si simplu nu vrei sa treci prin stresul unei creditari, o optiune simplificata este achizitia prin plate esalonata.

Plata esalonata este o optiune prin care poti achizitiona un apartament, fara sa fii nevoit sa apelezi la un credit bancar.

Iata cateva dintre avantajele achizitiei cu plata esalonata:

Fara costuri de creditare
Daca alegi sa achizitionezi un apartament cu plata esalonata, nu va trebui sa platesti costurile asociate cu un credit imobiliar sau ipotecar. Aceste costuri pot include comisioane de analiza dosar, costuri de evaluare a imobilului sau asigurari obligatorii. In plus, nu va trebui sa platesti dobanzi si comisioane bancare.

Proces simplificat
Procesul de achizitie a unui apartament cu plata esalonata este mult mai simplu decat cel asociat cu un credit bancar. Nu va trebui sa completezi un dosar, sa aduci documente suplimentare sau sa astepti aprobarea bancii. Dezvoltatorul va fi cel care va gestiona intregul proces, de la contractul de vanzare-cumparare pana la semnarea actelor la notar.

Posibilitatea de a negocia pretul
Atunci cand achizitionezi un apartament cu plata esalonata, poti avea posibilitatea de a negocia pretul. Acest lucru este posibil mai ales daca esti dispus sa achiti un avans mare sau sa semnezi un contract de achizitie ferma.

Transe fixe pe toata perioada
Daca alegi sa achizitionezi un apartament cu plata esalonata, nu vei fi afectat de fluctuatiile dobanzilor bancare sau de alte modificari ale pietei financiare.

De multe ori, dobanda este mai mica decat la banci
Este adevarat ca perioada de rambursare este mai scurta, insa suma finala pe care o platesti pentru apartament poate fi mult mai mica decat in cazul unui credit bancar.

Sfaturi utile, daca te-ai hotarat sa iei un apartament cu plata esalonata

Primul si cel mai important sfat este acela de a verifica dezvoltatorul imobiliar. Asigura-te ca este serios, ca are un istoric si o reputatie buna, ca nu este in faliment si ca are toate autorizatiile si certificatele necesare pentru a-ti vinde apartamentul.

Daca totul este in regula cu dezvoltatorul, citeste cu foarte mare atentie contractul de vanzare-cumparare si asigura-te ca intelegi toti termenii si toate conditiile impuse. Este foarte important sa stii ce obligatii financiare ai, ce se intampla in cazul in care nu poti rambursa plata la timp, care sunt garantiile oferite de dezvoltator si care sunt drepturile tale, odata ce ai facut achizitia.

Daca vrei un apartament cu plata esalonata si vrei sa mergi la sigur, in cadrul proiectului Metalurgiei Park Residence exista proiecte rezidentiale cu istoric pozitiv ce ofera un astfel de sistem de achizitie.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.