Amenajarea balconului: idei pentru balcoane inchise si deschise

Hammock,Hangs,On,Wooden,Terrace,With,Table,,Flower,Pots,And

Cu o amenajare potrivita, balconul poate deveni spatiul ideal pentru relaxare, destindere si conectare cu natura. Totusi, aceasta parte a casei poate, la fel de bine, sa indeplineasca un rol functional, devenind spatiu de depozitare sau chiar spatiu de lucru.

Daca urmeaza sa-ti achizitionezi o locuinta si vrei sa dai o noua valenta balconului tau, iata care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand planifici amenajarea balconului.

De ce ar trebui sa-mi amenajez balconul? 

Odata cu amenajarea balconului, spatiul util din casa va creste. In functie de destinatia acestuia, balconul poate deveni un spatiu practic si estetic in care sa-ti petreci timpul liber, sa lucrezi sau sa socializezi.

Amenajarea unui colt verde pe balcon nu doar ca va infrumuseta spatiul, dar va si contribui la imbunatatirea calitatii aerului. Balconul poate fi locul ideal de a-ti petrece serile cu prietenii sau de a-ti bea cafeaua dimineata, conectandu-te cu natura.

In plus, un balcon bine amenajat va contribui la cresterea valorii proprietatii, reprezentand un punct de atractie al locuintei. Daca te bucuri de un balcon spatios, acesta poate fi transformat in loc de joaca pentru copii, zona de fitness sau spatiu de depozitare.

Nu in ultimul rand, cu un balcon eficient structurat, intregul apartamentul va deveni mai spatios. Existenta unor spatii de depozitare va permite mutarea pe balcon a obiectelor care aglomereaza incaperile interioare. Acesta poate fi proiectat drept spatiu multifunctional, care sa gazduiasca activitati si obiecte diverse, evitand aglomerarea bucatariei, a baii, a dormitorului sau a altor spatii din apartament.

👉 Daca a venit momentul sa-ti achizitionezi propria locuinta si esti in cautarea unui apartament spatios si primitor, consulta oferta de apartamente cu 2 camere de vanzare in Bucuresti si alege ce ti se potriveste.

Planificarea amenajarii balconului – Analiza spatiului

Inainte de a stabili stilul de amenajare utilizat pentru balcon, se impune o analiza amanuntita a spatiului. Toate caracteristicile balconului exterior al casei, inclusiv dimensiunea si forma sa, orientarea sau elementele deja existente, vor influenta posibilitatile de amenajare ale acestuia.

In general, analiza spatiului contribuie la obtinerea eficientei maxime in amenajare, prin adaptarea la conditiile specifice si prin identificarea limitarilor si a oportunitatilor existente. De o analiza eficienta depind estimarea cat mai exacta a bugetului necesar si crearea unui spatiu functional si confortabil.

Large,Terrace,Of,A,Modern,White,House

Cu precadere, analiza spatiului implica atentie sporita la:

Dimensiunea si forma balconului

In ceea ce priveste dimensiunea, este important de identificat daca apartamentul pe care l-ai achizitionat are un balcon mic, mediu sau mare, criteriu care va influenta decisiv stilul de amenajare folosit. De asemenea, stabileste daca balconul este patrat sau dreptunghiular, in forma de L sau cu o forma neregulata.

👉 In cazul in care nu ti-ai achizitionat inca locuinta mult visata, apartamentele Confort Urban Park Residence ar putea fi ceea ce cauti. Sudrezidential iti pune la dispozitie experti pe parcursul intregului proces de cumparare, de la agenti de vanzare, la consilieri juridici sau brokeri de credite.

Daca un balcon mic va necesita mobilier pliabil si depozitare pe verticala, un balcon lung si ingust poate fi proiectat cu elemente amplasate de-a lungul sau. Pe de alta parte, un balcon mare si spatios permite crearea unor zone cu destinatii distincte, precum loc de luat masa, loc pentru joaca sau relaxare.

Orientarea balconului

Orientarea balconului, respectiv expunerea acestuia la soare, reprezinta un alt factor important de luat in considerare in amenajare. Astfel, determina daca balconul pe care urmeaza sa-l amenajezi este insorit sau umbrit, dar si care sunt orele de lumina maxima.

In acest fel, vei putea proiecta balconul astfel incat sa maximizezi lumina naturala si vei putea alege plantele potrivite in functie de preferinta lor pentru lumina sau umbra. Orientarea balconului determina, de asemenea, planificarea spatiului de pe balcon: zonele de relaxare pot fi amplasate in spatiile umbroase, in timp ce zona de luat masa se poate plasa in zonele care se bucura de soarele cald de dimineata.

Elemente existente pe balcon

Elementele deja existente pe balcon sunt un alt factor important de luat in considerare in etapa de planificare. In cazul in care pe balcon exista prize, tevi, pereti sau stalpi de sustinere, planul de amenajare al balconului ar trebui construit in functie de acestea.

Prin urmare, in functie de localizarea prizelor, vei putea sa planifici amplasarea electrocasnicelor. Stalpii sau peretii pot fi folositi drept elemente de delimitare a zonelor de activitate. In ceea ce priveste tevile, este esential sa tii cont de amplasarea acestora, pentru a nu le deteriora in timpul lucrarilor de renovare si amenajare.

In cazul in care anumite elemente au un aspect inestetic, poti planifica mascarea acestora cu ajutorul elementelor de decor. O masca pentru aerul conditionat de pe balcon, confectionata special in acest scop, poate transforma complet imaginea spatiului. Daca esti in cautarea unei solutii pentru acoperirea balustradei balconului, poti lua in considerare amplasarea unei instalatii de lumini sau a unei ghirlande luminoase de exterior.

Glasses,Of,Wine,Burning,Candles,And,Decor,On,Rattan,Table.

Stabilirea functionalitatii balconului

Functionalitatea balconului va influenta toate deciziile ulterioare referitoare la design si amenajare. Prin urmare, aceasta trebuie stabilita in acord cu stilul de viata si nevoile locatarilor, activitatile preferate si spatiul disponibil.

Pentru a stabili functionalitatea balconului, decide care ar trebui sa fie activitatea sau activitatile desfasurate cu precadere acolo:

  • Relaxare

In cazul in care destinatia principala a balconului va fi cea de relaxare si petrecere a timpului liber, este important ca spatiul sa fie dotat cu articole pentru terasa care ofera confort, precum sezlonguri, fotolii sau hamac. In plus, nici elementele decorative, care creeaza un spatiu placut din punct de vedere estetic, n-ar trebui sa lipseasca.

  • Loc de luat masa

Daca vrei sa servesti mesele pe balcon, este necesar sa incluzi in planul de amenajare o masa si cateva scaune, potrivite ca numar pentru familie sau oaspeti. Un balcon spatios permite amplasarea unui bar alaturi de zona de luat masa, loc in care iti poti petrece serile calde de vara.

  • Gradinarit

Balconul casei tale poate fi locul ideal pentru a gradinari, in special daca aceasta activitate se numara printre pasiunile tale. In acest caz, include in planul de amenajare cateva locuri in care sa amplasezi ghivecele, jardinierele sau suporturile pentru plante.

  • Birou sau zona de lucru

In cazul in care lucrezi de acasa, balconul poate deveni un nou spatiu de lucru aproape de natura. Pentru a munci de pe balcon atunci cand iti doresti, este important ca zona sa fie dotata cu masa sau birou, scaun ergonomic si chiar o sursa de electricitate la care sa poti conecta echipamentele.

  • Alte activitati

Balconul poate gazdui activitati sportive, precum fitness sau yoga, poate reprezenta loc de citit sau chiar loc de joaca pentru copii. In toate situatiile, este important sa proiectezi un spatiu de depozitare pentru diferitele obiecte necesare acestor activitati (saltea, accesorii de sport, jucarii), dar si un spatiu liber pentru activitatile propriu-zise.

👉 Daca-ti doresti un balcon deschis amenajat cu gust, poti lua in considerare achizitionarea unui apartament cu 3 camere de vanzare in Bucuresti, nefinisat sau semifinisat, asupra caruia sa-ti pui amprenta si sa-l personalizezi asa cum iti doresti.

Stabilirea unui buget realist pentru amenajarea balconului

Cozy,Decorated,Balcony,With,Big,Window,Doors,To,Apartment,,Synthetic

Stabilirea unui buget realist pentru amenajarea balconului reprezinta un pas important in procesul de planificare. Bugetul estimativ pe care esti dispus sa-l aloci acestui proiect te va ghida in alegerea elementelor esentiale si in prioritizarea cheltuielilor.

Astfel, consulta preturile din magazinele de profil si intocmeste o lista detaliata cu toate elementele care trebuie cumparate (materiale de constructie, mobilier, accesorii si obiecte de decor). Aceasta lista trebuie intocmita tinand cont de functionalitatea balconului, dar si de dimensiunea si forma acestuia.

Prioritizarea achizitiilor este o optiune utila in cazul in care nu dispui de intreaga suma necesara pentru amenajare. Prin urmare, achizitioneaza la inceput elementele absolut necesare, fara de care lucrarile de amenajare nu pot incepe. Ulterior, dupa ce proiectul avanseaza, vei cumpara si celelalte elemente optionale, precum obiectele de decor.

Pentru a economisi, dupa inventarierea tuturor elementelor existente pe balcon, stabileste care dintre acestea pot fi reconditionate si pastrate. In plus, pentru a ajunge la o estimare cat mai realista, include in bugetul estimativ o suma alocata cheltuielilor neprevazute, care ar putea sa apara pe parcurs.

Prioritizarea elementelor esentiale in amenajarea balconului

Prioritizarea elementelor esentiale este importanta din doua motive: pe de o parte, aceasta este de folos pentru o buna gestionare a resurselor financiare, iar pe de alta parte, absolut necesara pentru a te asigura ca spatiul va intruni toate asteptarile referitoare la functionalitate si estetica.

In functie de conditiile de spatiu si de destinatia balconului, elementele esentiale pentru amenajare pot fi mobilierul de baza, precum masa si scaune, dulapuri si rafturi pentru depozitare, corpuri de iluminat, pergole sau copertine. Obiectele de decor, precum plantele si ghivecele, pot fi achizitionate ulterior, dupa finalizarea lucrarilor initiale.

Amenajare balcon in functie de tipul acestuia

Tipurile de balcon, respectiv balconul inchis si balconul deschis, influenteaza felul in care ar trebui sa abordezi planul de amenajare. Daca balconul inchis ofera posibilitati de amenajare similare unui spatiu interior, balconul deschis necesita utilizarea unor materiale rezistente la intemperii. Fiecare tip de balcon presupune provocari in amenajare, aducand, pe de alta parte, avantaje specifice.

Amenajare balcon deschis

Real,Photo,Of,Open,Door,To,Balcony,With,Many,Fresh

Un mare avantaj al balconului deschis este contactul permanent cu natura si lumina naturala prezenta din belsug. Cu alte cuvinte, te poti bucura de aer curat si de privelistea frumoasa fara a parasi locuinta. Balconul deschis poate fi decorat cu plante de exterior sau mobilier de gradina si poate deveni locul ideal pentru a desfasura activitati in aer liber, atunci cand timpul nu iti permite sa faci o plimbare in parc sau sa iesi in natura.

Pe de alta parte, amenajarea balconului deschis trebuie sa aiba in vedere faptul ca acesta este expus in permanenta intemperiilor naturii. Printre provocarile amenajarii unui astfel de balcon se numara dificultatea de a amplasa obiecte de mobilier sau de decor care nu beneficiaza de o rezistenta sporita, lipsa de intimitate sau expunerea indelungata la soare in timpul sezonului cald.

Daca totusi iti doresti sa te bucuri de aer curat in permanenta si esti in cautarea unor idei de amenajare pentru balconul deschis, utilizeaza mobilier rezistent la intemperii, precum cel din metal, plastic sau lemn tratat, instaleaza o pergola sau copertina, pentru a umbri spatiile expuse si pentru protectia balconului deschis. Ca decoratiuni pentru balconul deschis, decoreaza cu plante din belsug, pentru a creste gradul de intimitate.

Amenajare balcon inchis (loggia)

balcon inchis 1

Balconul inchis se bucura de cateva avantaje atunci cand vine vorba de amenajare. Cu un grad mai mare de intimitate si protectie impotriva intemperiilor naturale, balconul inchis reprezinta un spatiu utilizabil pe intreg parcursul anului. In plus, geamurile pot contribui la o mai buna izolatie fonica si termica, iar balconul inchis poate fi tratat si amenajat precum oricare alt spatiu din casa.

Totusi, balconul inchis vine cu o serie de dezavantaje, costurile mai mari pentru instalarea ferestrelor, lumina naturala si ventilatia reduse, lipsa unui contact direct cu exteriorul fiind doar cateva dintre acestea.

Ca idei de amenajare a balconului inchis, care sa vina in intampinarea acestor dezavantaje, poti lua in considerare planificarea riguroasa a bugetului, montarea unor ferestre mari, pentru a maximiza lumina naturala, sau utilizarea unor plante de interior, care sa contribuie la purificarea aerului. 

In plus, pentru a te bucura de aer curat, una dintre cele mai utile idei de inchidere a balconului este instalarea unor ferestre glisante, care pot fi deschise complet la nevoie si care creeaza impresia de spatiu.

Amenajarea balconului in functie de dimensiune

Dimensiunea joaca un rol extrem de important in amenajarea balconului si, drept urmare, fiecarui model de balcon i se potriveste o anumita categorie de mobilier sau decoratiune. Iata care sunt principalele solutii pe care le poti implementa, pentru a amenaja balconul in functie de dimensiune.

Amenajare balcon mic

A,Delightful,Small,And,Cozy,Balcony,With,A,Wooden,Table

In ceea ce priveste amenajarea unui balcon mic, este recomandabil ca fiecare spatiu liber sa fie fructificat. Poti utiliza mobilier extensibil si multifunctional, precum mese si scaune pliabile, care sa fie deschise doar la nevoie, dar si banci cu spatiu de depozitare suplimentar.

In plus, optimizarea spatiului vertical este o alta idee de amenajare a unui balcon mic. In acest sens, utilizeaza rafturi suspendate, pe care sa plasezi elemente de decor sau sa depozitezi anumite obiecte din casa. Ghivecele suspendate sunt o alta modalitate de a infrumuseta balconul, fara a ocupa prea mult spatiu.

Un balcon mic amenajat cu stil nu trebuie sa includa un decor greoi si incarcat, ci mai degraba un decor minimalist, culori deschise si oglinzi care sa redea senzatia de spatiu.

Amenajare balcon mediu

Beautiful,Room,Interior,With,Comfortable,Hammock

Un balcon mediu ca dimensiune permite o oarecare flexibilitate in amenajare, cu posibilitatea de a crea mai multe zone functionale. Zona de relaxare poate include o canapea mica de exterior, iar zona de luat masa poate include cateva scaune si o masa extensibila.

Zonele distincte pot fi delimitate cu ajutorul covoarelor de exterior, care vor conferi dinamism spatiului, cu ajutorul plantelor sau a corpurilor de mobilier. Pentru o cat mai buna organizare pe balcon, spatiile de depozitare pot fi suspendate sau integrate in diferite corpuri de mobilier.

Amenajare balcon mare

balcon mare

Un balcon de mari dimensiuni ofera libertatea de a include mai multe elemente de mobilier si crearea unor zone distincte pentru relaxare, luat masa, gradinarit sau sport.

Zona de relaxare poate include o canapea confortabila, un sezlong sau un hamac, in timp ce zona de gradinarit poate cuprinde un loc pentru ghivece mari si plante variate. In cazul unui balcon spatios, zona de luat masa poate cuprinde o masa mare cu scaune, pentru a gazdui cina in familie sau pranzul cu prietenii.

Pentru a spori confortul si intimitatea, opteaza pentru acoperirea balconului cu o pergola care sa creeze umbra necesara si foloseste plante inalte sau paravane, pentru a delimita spatiile.

👉 Daca naveta zilnica te oboseste si iti doresti sa locuiesti intr-o zona in care toate nevoile esentiale se afla la o distanta optima de tine, afla despre Orasul de 15 minute – tot ce trebuie sa stii despre acest concept.

Alte idei de amenajare si decorare balcon in functie de utilitate

Rolul pe care un balcon il va indeplini este extrem de important pentru a decide modalitatea de amenajare si elementele de decor. Daca un balcon mare permite crearea unor zone distincte, care sa gazduiasca multiple activitati, in cazul unui balcon de bloc cu o dimensiune redusa, este important sa decizi care este destinatia spatiului pe care il amenajezi.

Balcon pentru relaxare

balcon pentru relaxare

Daca vei folosi balconul pentru a te relaxa, opteaza pentru a achizitiona sezlonguri, fotolii sau hamace. In acest fel, iti vei putea petrece timpul liber intr-un spatiu confortabil, singur sau alaturi de cei dragi.

In plus, un balcon decorat cu perne, paturi sau lumina ambientala va deveni nu doar mai confortabil, ci si mai estetic. Daca te bucuri de un living cu balcon deschis, aceasta parte a casei poate deveni un spatiu de relaxare si odihna.

Balcon pentru luat masa

balcon pentru masa

In cazul in care iti plac mesele in aer liber si planuiesti sa transformi balconul in loc pentru luat masa, acorda atentie obiectelor de mobilier pe care le alegi. Opteaza pentru masa si scaune confortabile, amplaseaza un bar pentru racoritoare si chiar un gratar, toate extrem de utile pentru a pregati si a servi cina.

Daca spatiul iti permite, poti chiar sa creezi o mica bucatarie pe balcon, unde sa ai la indemana tacamuri, ustensile pentru gatit sau obiecte pentru aranjarea mesei. In plus, daca esti in cautarea unor idei de amenajare terasa la bloc, cateva lumini ambientale vor da spatiului eleganta.

Balcon pentru gradinarit

balcon pentru gradinarit

In cazul in care printre pasiunile tale se numara gradinaritul, poti crea un spatiu destinat acestui hobby pe balcon. In acest sens, achizitioneaza ghivece, jardiniere sau suporturi pentru plante si depoziteaza uneltele de gradinarit in spatii speciale de depozitare, pentru a te asigura ca vei mentine balconul ordonat.

In amenajarea balconului la bloc, o zona de gradinarit, cu plante diverse, va fi chiar binevenita, imbogatind estetic spatiul si purificand aerul. 

Daca trebuie sa amenajezi un model de balcon inchis sau cauti idei pentru amenajarea unui balcon lung si ingust, un perete cu ghivece suspendate poate fi extrem de util in economisirea spatiului. 

Daca vorbim de amenajarea unui balcon ingust deschis, implementarea unui spatiu de gradinarit va fi chiar mai usoara – peretele cu plante poate fi pozitionat chiar la capatul balconului, marind nivelul de intimitate.

Balcon cu rol de birou

balcon cu rol de birou

Balconul poate deveni noul tau birou pentru zilele in care lucrezi de acasa si iti doresti sa petreci timp in natura. Pentru a implementa aceasta idee, tine cont sa achizitionezi o masa sau un birou, un scaun ergonomic si sa asiguri iluminatul adecvat. 

In plus, accesul la electricitate este esential in cazul spatiului de lucru. Aseaza biroul in locul in care ai acces la o priza sau asigura-te ca in procesul de amenajare vei monta o priza acolo unde va fi necesar.

In ceea ce priveste amenajarea unui balcon deschis la bloc, implementarea unui birou ar beneficia, in aceasta situatie, de lumina naturala din belsug. Pe de alta parte, daca ai in vedere amenajarea unui balcon inchis la bloc si vrei sa-l transformi in birou, intimitatea si gradul sporit de izolare fonica reprezinta beneficii importante de luat in considerare.

Balcon pentru joaca

balcon ca spatiu de joaca

Daca spatiul de joaca al copiilor este limitat, ia in considerare crearea unui loc de joaca chiar pe balcon. In acest sens, un covor de exterior va fi extrem de folositor, iar spatiile de depozitare pentru jucarii vor fi cu adevarat utile.

Balcon cu rol de bucatarie

Un balcon care sa permita gatitul ocazional poate fi o solutie utila in cazul apartamentelor de mici dimensiuni, in special pe timpul verii, cand temperaturile ridicate fac pregatirea mesei mai dificila in bucataria uzuala.

In cazul in care vrei sa amenajezi un balcon transformat in bucatarie, poti achizitiona echipamente de gatit compacte, care permit o depozitare usoara si pot fi folosite la nevoie. Acestea vor fi extrem de utile, in special daca amenajezi o bucatarie in balconul mic sau daca iei in considerare ideea unei bucatarii in balconul ingust.

In plus, asigura-te ca vei rezerva spatiu pentru blatul de lucru si adauga dulapuri suspendate, pentru a depozita ustensilele de bucatarie, condimentele si alte necesitati pentru pregatirea meselor.

Idei de balcon amenajat cu bun gust in functie de stil 

Amenajarea balconului in functie de stil va conferi spatiului eleganta si personalitate. In cazul in care indragesti un stil de amenajare in functie de care ti-ai amenajat intreaga casa, extinde-l si in amenajarea balconului. Iata care sunt principalele stiluri de amenajare pentru a te bucura de un design al balconului reusit.

Balcon modern

balcon modern

Un balcon modern implica linii simple, culori neutre si mobilier minimalist. In cazul amenajarii unui balcon modern, accentul cade pe functionalitate si simplitate.

Astfel, opteaza pentru culori precum alb sau negru si adauga accente de culori vibrante, alege piese de mobilier cu linii curate si materiale precum metalul sau sticla. Cateva idei pentru decorarea unui balcon modern ar putea fi accesoriile simple, ghivece cu plante sau lampi de exterior.

Balcon minimalist

balcon in stil minimalist

Stilul minimalist implica putine elemente de mobilier, culori neutre si un accent crescut pe spatiu si lumina. Evita aglomerarea balconului si mizeaza pe functionalitatea tuturor elementelor, asigurandu-te ca toate lucrurile au o utilitate clara.

Stilul minimalist este potrivit amenajarii unui balcon mic inchis sau deschis, care necesita o ordonare clara a tuturor elementelor. Acest stil mizeaza pe materiale naturale, precum lemnul, metalul sau sticla, durabile si estetice in acelasi timp.

Balcon rustic

balcon rustic

Un balcon rustic are la baza materiale naturale si culori calde. In cazul in care vrei sa-ti amenajezi balconul in stil rustic, opteaza pentru mobilier din lemn masiv, plante aromatice, piatra naturala cu rol de decor si accesorii de balcon rustice, precum obiecte de artizanat, felinare din metal sau cosulete impletite.

Balcon boho

balcon boho

Stilul boho se bazeaza pe culori vii, imprimeuri si texturi variate. Pernele, paturile si covorasele colorate, mobilierul din rachita, macrameurile si plantele suspendate vor transforma balconul intr-un spatiu amenajat in stil boho.

In ceea ce priveste decoratiunile de pe balcon, opteaza pentru dreamcatchers, lampi de hartie, lumanari si felinare.

Balcon mediteranean

balcon mediteranean

Stilul mediteranean este caracterizat prin culori vibrante de albastru si alb, teracota si verde masliniu, mobilier din fier forjat si plante specifice, precum maslini sau lamai.

Pentru a personaliza spatiul, poti folosi textile din bumbac sau in, iar ca elemente de decor, vase ceramice, piese de mobilier sau elemente decorative cu elemente de mozaic. Plante precum maslinul, citricele in ghivece sau ierburile aromatice n-ar trebui sa lipseasca din amenajarea balconului in stil mediteranean.

Amenajare balcon apartament – intrebari frecvente

Pentru a te ajuta sa-ti amenajezi balconul asa cum iti doresti, iata o serie de intrebari specifice, care sa-ti ofere raspuns la cele mai intalnite nedumeriri atunci cand vine vorba de aranjarea si infrumusetarea balconului.

balcon cu plante

Care sunt cele mai bune plante pentru un balcon umbros? 

Plante precum Begonia, Fuchsia, Irisul Siberian, Hortensia sau oricare alte plante care iubesc locurile umbroase sunt potrivite pentru amenajarea unui balcon cu umbra.

Care sunt cele mai bune plante pentru un balcon insorit? 

Citricele, Lavanda, Rozmarinul sau Muscatele sunt doar cateva exemple de plante pentru amenajarea balconului cu flori, in special daca acesta este insorit o mare parte din zi.

Ce materiale sunt potrivite pentru amenajarea balconului? 

In functie de tipul balconului, materialele potrivite pot fi fierul, sticla sau plasticul, pentru balconul deschis si expus la intemperii. Pe de alta parte, ca idei pentru balconul inchis, poti folosi materiale precum lemnul, alaturi de fier, sticla si plastic.

Ce accesorii sunt potrivite pentru un balcon mic? 

Pentru amenajarea unui balcon mic, cele mai potrivite elemente sunt cele compacte, care ocupa putin spatiu si care pot fi depozitate fara probleme atunci cand nu sunt utilizate. In aceasta categorie sunt incluse mesele sau scaunele pliabile, rafturile suspendate, alte aranjamente de balcon compacte.

Cum imi dau seama de bugetul necesar pentru amenajare? 

Analizeaza spatiul si incadreaza-l intr-o anumita tipologie – balcon mic, mediu sau mare, decide utilitatea si destinatia finala a balconului – spatiu de relaxare, birou sau bucatarie de vara si intocmeste o lista cu toate cheltuielile pe care amenajarea balconului le presupune. 

Daca esti in cautarea unei idei de acoperis pentru balcon sau cauti o solutie pentru placare balcon exterior, costurile ar putea creste. Totodata, este important sa adaugi o suma pentru cheltuieli neprevazute.

Pot amenaja balconul singur sau am nevoie de un specialist? 

Daca-ti doresti un proiect simplu, vei putea sa te implici in procesul de amenajare pe cont propriu. Daca-ti doresti sa duci la bun sfarsit un proiect complex, contactarea unui specialist poate fi utila. 

Totodata, sfatul unui specialist poate fi extrem de important atunci cand te confrunti cu un balcon cu forma neregulata, extrem de mic si dificil de amenajat sau atunci cand esti in cautarea unei idei de inchis balconul, spre exemplu.

Cum pot crea intimitate pe balcon?

Poti obtine intimitate pe balcon cu ajutorul plantelor de mari dimensiuni, a pergolelor, a jaluzelelor sau a panourilor de lemn.

Cum protejez mobilierul de balcon pe timpul iernii? 

Pe timpul iernii, poti utiliza huse impermeabile pentru a imbraca mobilierul sau il poti depozita intr-un loc ferit de intemperii.

Cum pot face balconul meu mai eco-friendly?

Pentru a transforma balconul intr-un loc mai eco-friendly, planteaza flori care atrag polenizatori (Lavanda, Salvie, Cimbrisor, Menta Pisicii etc.), instaleaza un sistem de colectare a apei de ploaie si foloseste compost pentru fertilizare.

Care sunt cele mai eficiente idei de depozitare pe balcon?

Cateva idei de depozitare pe balconul apartamentului sunt mobilierul cu spatii de depozitare integrate, rafturile suspendate, cutii si cosuri de depozitare, care sa imbine rolul estetic cu cel functional.

Cu o amenajare corespunzatoare, balconul poate deveni o extensie a casei, dar si un punct de conexiune cu lumea din exterior. Indiferent care sunt caracteristicile balconului tau, functionalitatea si estetica se pot imbina, astfel incat sa ofere confort sporit si un spatiu de relaxare multifunctional.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.