Metalurgiei Park Residence – FAZA a II-a

Metalurgiei Park Residence – FAZA a II-a

Cel mai mare si ambitios proiect rezidential din Romania si anume Metalurgiei Park Residence, trece la o noua etapa de dezvoltare si maturitate prin inceperea lucrarilor la cea de-a II-a faza a acestui mega proiect imobiliar din Capitala.

SUPRAFATA TEREN250.000 mp
REGIM INALTIME P+8E - P+12E
PRETURI DE LAIn curand
DATA PREDARE2025
NUMAR DE BLOCURI60
NUMAR DE APARTAMENTE5000
NUMAR DE PARCARI5500
TIP APARTAMENTEGarsoniera, Apartamente 2-4 camere
Contacteaza-ne

Prezentare

Cel mai mare si ambitios proiect rezidential din Romania si anume Metalurgiei Park Residence, trece la o noua etapa de dezvoltare si maturitate prin inceperea lucrarilor la cea de-a II-a faza a acestui mega proiect imobiliar din Capitala.

De la momentul initierii sale in anul 2016, peste 5000 de apartamente au fost finalizare si livrate catre cumparatori. Anul 2021 aduce vesti foarte bune pentru cei care sunt in cautarea unei locuinte noi si moderne, pentru cei care nu au mai putut achizitiona un imobil in prima etapa de dezvoltare.

Faza a II-a se va desfasura pe un teren generos de 20 de hectare, unde se estimeaza ca vor fi construite inca 5000 de unitati locative diverse. Mai multi investitori au achizitionat terenul, iar lucrarile de constructie vor incepe in vara aceasta. Nume deja consacrate in prima etapa a acestui proiect de amploare, precum VIVA RESIDENCE, BROWN RESIDENCE, GALAXY RESIDENCE, GALAXY PLUS RESIDENCE, VENUS RESIDENCE, TOP HOUSE RESIDENCE, PRIMERA RESIDENCE, ATHOS RESIDENCE, au demarat procesul de constructie.

Alti investitori importanti si-au anuntat participarea si vor investi sume semnificative in construirea atat a locuintelor, cat si a unor zone ample destinate activitatilor de retail, scolilor, gradinitelor, zonelor comerciale, parcurilor, zonelor de agrement si wellness. Acestea reprezinta doar o mica parte din avantajele oferite de aceasta noua etapa de dezvoltare a proiectului.

Astfel, la capitolul noutati, KAUFLAND ROMANIA va crea o zona foarte importanta de retail pe o suprafata de 2.5 hectare de teren, invecinata cu LIDL ROMANIA, in care vor exista mai multe zone de shopping pentru a crea o adevarata esplanada comerciala. LOTUS RESIDENCE, STUDIO PLUS IDEAL RESIDENCE si VIENNA PARKSIDE RESIDENCE, un fond international de investitii, sunt noi proiecte menite sa sporeasca diversitatea si atractivitatea pentru noii locuitori din Metalurgiei Park Residence.

In aceasta noua etapa de dezvoltare, se acorda o atentie deosebita zonelor verzi si parcurilor de proximitate, iar planurile includ constructia unei scoli si a unei gradinite pentru locuitorii din zona. Cu toate acestea, poate cel mai important aspect este localizarea acestui mega proiect rezidential.

Parcul Tudor Arghezi, cel mai mare si primul parc realizat in Bucuresti dupa 1989, a fost inaugurat

Miercuri, 20 septembrie 2023, cu ocazia implinirii a 564 de ani de la prima atestare documentara a orasului, locuitorii Capitalei au primit un cadou deosebit. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucuresti, si-a deschis larg portile pentru cei dornici sa se relaxeze, sa faca sport si sa socializeze intr-o oaza de verdeata si liniste. La inaugurare, spatiul a devenit neincapator pentru sutele de oameni care doreau sa-l viziteze in premiera.

Situat pe Bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, unde foarte multe familii tinere au ales in ultimii ani sa-si intemeieze un camin, Parcul Tudor Arghezi se intinde, in momentul de fata, pe o suprafata de 4 hectare. Initial proiectat pentru o suprafata mai mica, parcul a fost extins treptat prin expropriere, avand in vedere cresterea suprafetei verzi a acestei zone. La final, se preconizeaza ca parcul va acoperi cel putin 8 hectare, conform declaratiilor autoritatilor locale.

parcul tudor arghezi

Tema principala a parcului este dedicata sportului, fiind specificul acestui nou parc, in care a fost deja instalata o pista de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pista de biciclete, piste de trotinete si aparate de fitness. In imediata apropiere, au fost amenajate nu mai putin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de miscare pot practica diferite sporturi cu mingea.

In plus, in interiorul parcului au fost create si alte facilitati de relaxare, precum o plaja ecologica si o zona speciala pentru cei care au animale de companie.

Atractia principala a parcului o reprezinta fantana arteziana muzicala, cunoscuta sub numele de Fantana Florilor, care va oferi vizitatorilor un spectacol inedit de lumina si culoare in fiecare seara.

Parcul Tudor Arghezi mai dispune de alte facilitati de relaxare, precum o plaja ecologica, dar si o zona dedicata iubitorilor de animale de companie, fiind creata o zona speciala in acest sens.

O parcare supraetajata de 150 de locuri este disponibila celor care doresc sa viziteze cel mai nou si, probabil, cel mai modern parc din Bucuresti.

In ceea ce priveste spatiul verde, s-au plantat peste 160 de ciresi japonezi in parc. Alaturi de cei aproximativ 500 de copaci deja plantati in acest loc si de cele 2500 de plante de iedera, acestea vor transforma parcul intr-o adevarata oaza de verdeata, devenind practic o padure urbana.

In perioada urmatoare, avand in vedere dezvoltarea demografica accelerata a zonei de sud a Sectorului 4, autoritatea locala are deja in plan extinderea acestui parc si completarea lui cu facilitati care sa raspunda cerintelor celor care locuiesc in aceasta parte a orasului.7

Infrastructura locala s-a imbunatatit semnificativ, incluzand un nou pasaj subteran la Piata Sudului si un pod nou pe Calea Vacaresti, facilitand accesul catre centrul orasului si bulevardele principale. De asemenea, trei artere importante, respectiv soseaua Berceni, strada Turnu Magurele si strada Luica, au fost extinse cu o banda suplimentara pe fiecare directie, reducand congestionarea traficului.

“Europa Unita” va fi denumirea noului pasaj rutier suprateran pe care Primaria Sectorului 4 il construieste la intersectia dintre Bulevardul Metalurgiei si strada Turnu Magurele. Acesta va putea concura cu cele mai avangardiste si moderne proiecte de infrastructura mare din capitalele europene, fiind unul dintre cele mai moderne pasaje rutiere din Romania.

Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea doua benzi de circulatie pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul intr-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucurestiului.

Lucrarile la acest obiectiv extrem de important pentru toti locuitorii Capitalei au inceput in luna februarie a acestui an si vor fi finalizate in aproximativ 18 luni.

In imediata apropriere a proiectului exista alte numeroase zone comerciale de shopping, printre care amintim zona comerciala: Metro, Jumbo, Auchan si zona comerciala Carrefour Grand Arena, Hornbach, Selgros, Kaufland.

Metalurgiei Park Residence este, in acest moment, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare rezidentiale din Romania, valoarea cumulata a investitiilor dezvoltatorilor imobiliari depasind suma de 350 milioane euro. Noile blocuri care se vor edifica vor avea un regim mai mare de inaltime, cuprins intre P+8 Etaje si maxim P+12 Etaje, iar parcarile oferite vor fi atat supraterane, cat si subterane, pentru a spori astfel confortul noilor locatari.

Noua etapa de dezvoltare, respectiv Faza a II-a, reprezinta o dovada deplina a maturitatii proiectului si o confirmare a succesului inregistrat in prima faza de dezvoltare.

In curand, pe masura ce proiectele vor fi autorizate, vom face publice detaliile tehnice, tipurile de apartamente, preturile de vanzare si toate informatiile necesare pentru achizitia unui imobil in cadrul celui mai mare si ambitios proiect rezidential din Romania.

E timpul sa ai casa ta in Metalurgiei Park Residence !

Citeste mai mult despre proiectele de infrastructura si dezvoltare a Sectorului 4: https://www.sudrezidential.ro/de-ce-sa-ti-cumperi-o-locuinta-in-sectorul-4/.

*Metalurgiei Park Residence este un concept imobiliar si o marca inregistrata care apartine SudRezidential.ro, cel mai mare promotor imobiliar din zona de sud a Capitalei.

* CPI (Clubul profesionistilor in imobiliare) si Imobiliare.ro au acordat catre Metalurgiei Park Residence – primul parc rezidential din Romania, premiul pentru cel mai ambitios proiect rezidential din Romania.

Citeste mai mult

Puncte de interes

Magazin 1 minute
Transport public 1 minute
Scoala/Gradinita 5 minute
Cafenea/Restaurant 2 minute
Farmacie/Spital 5 minute
Centru 8 km

Timpul tau este important!

Afla in cat timp poti ajunge la locatia ta preferata.

Ex: Centrul Vechi, Bucuresti
Vezi rute si timp de deplasare

Manager Proiect

Formular de contact

  Trimite mesaj


  Alte Proiecte Rezidentiale

  Ansambluri rezidentiale - apartamente si vile in Bucuresti / Ilfov

  Trimite Mesaj
  Suna
  Locatie

  SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.