Care sunt cele mai bune momente pentru a cumpara sau pentru a vinde o locuinta?

Lumea imobiliara este plina de oportunitati, atat pentru cumparatori, cat si pentru vanzatori.  Daca vrei sa profiti de aceste oportunitati, este bine sa stii care este cel mai bun moment pentru a cumpara sau pentru a vinde.

Cand este cel mai bun moment pentru a investi in imobiliare?

Statisticile arata ca primavara si vara sunt anotimpurile perfecte pentru cei care doresc sa gaseasca locuinta perfecta, motivul fiind o oferta foarte bogata. Majoritatea oamenilor isi pun la vanzare locuintele in aceasta perioada, mai ales daca urmeaza sa se mute, intregul proces de relocare fiind mult mai usor atunci cand este cald.
Daca esti interesat sa faci un profit rapid din investitia ta insa, sezonul rece ar putea fi momentul  mai potrivit.  In acest timp al anului, concurenta scade semnificativ.  Prin urmare, poti profita de acest lucru si negocia preturi mai bune.
Pe langa momentul din an pe care il alegi pentru achizitie, trebuie sa tii cont si de o serie de reguli, in asa fel incat sa gasesti rapid imobilul perfect:

  • Colaboreaza cu un agent imobiliar! Acesta poate ajuta sa gasesti imobilul potrivit mai rapid si poate oferi sfaturi pretioase in legatura cu piata si procesul de cumparare.
  • Negociaza pretul! Dupa ce ai identificat imobilul dorit, nu ezita sa negociezi pretul cu vanzatorul. Cel mai adesea, o negociere buna poate duce la economii de mii de euro.
  • Fii rabdator! Procesul de cumparare poate dura o perioada de timp. Fii rabdator si urmareste constant ofertele. In general, din momentul in care decizi sa cumperi pana in momentul in care cumperi pot trece chiar si cateva luni.

Cand este cel mai bun moment pentru a vinde un imobil?

Un moment popular pentru vanzari este sfarsitul primaverii. Cei care isi doresc sa se mute cauta sa o faca vara, iar aproprierea verii si a concediilor fac achizitiile sa fie facute mai rapid.
Toamna este, de asemenea, un anotimp foarte bun, in special in orasele universitare. Cu inceputul noului an academic, studentii sunt cautarea cazarii ideale, ceea ce impulsioneaza foarte mult piata imobiliara.
La fel ca si in cazul achizitiei, daca vrei sa vinzi mai repede trebuie sa respecti cateva sfaturi utile:

  • Imbunatateste aspectul imobilului pe care il vinzi! Inainte de a incepe procesul de vanzare, considera sa faci cateva imbunatatiri minore in imobil. O curatenie in profunzime, repararea unor defecte minore si eventuala vopsire a peretilor pot face o impresie mai buna asupra potentialilor cumparatori.
  • Fa poze care sa surprinda avantajele! Daca nu te pricepi, apeleaza la un fotograf profesionist!
  • Fii pregatit pentru negocieri si evita sa vinzi primei persoane interesate! Daca astepti sa ai mai multe persoane dornice de achizitie, vei avea o parghie in plus pentru negociere.
Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.