Cum iti transformi apartamentul intr-un loc prietenos cu mediul inconjurator?

Daca vrei sa te bucuri de frumusetile planetei si peste 10, 20 sau 50 de ani, trebuie sa incepi sa adopti obiceiuri ecologice. Poti face asta chiar si de acasa, din apartamentul tau din Metalurgiei Park Residence.

Uneori, este surprinzator de simplu sa faci mici schimbari care vor avea un impact pozitiv asupra planetei.

Iata, asadar, cateva moduri creative si inteligente de a-ti transforma apartamentul intr-un spatiu care nu doar ca iti reflecta personalitatea, dar este si prietenos cu mediul inconjurator.  

Lumina si energie eficienta

Foloseste becuri cu LED-uri

Un prim pas simplu si eficient este sa inlocuiesti becurile traditionale cu cele cu LED-uri. Acestea consuma semnificativ mai putina energie si au o durata de viata mai lunga. Astfel, vei economisi bani si vei reduce amprenta de carbon.

Foloseste un termostat inteligent

Investeste intr-un termostat inteligent care iti permite sa ajustezi temperatura in functie de nevoi. Poti sa-l setezi sa scada temperatura in timpul zilei cand nu esti acasa si sa o creasca cand te intorci. Cu ajutorul unui termostat vei avea tot timpul o temperatura constanta, ceea ce este un plus urias si pentru confort. 

Reducerea consumului de apa

Foloseste dispozitive de economisire a apei

Instaleaza dispozitive de economisire a apei la chiuveta si dus. Acestea pot reduce semnificativ consumul, fara a compromite confortul.

Fa dusuri mai scurte si renunta la baia in cada 

Baia in cada genereaza un consum considerabil de apa. Tocmai de aceea, este bine sa optezi pentru dusuri. Chiar si timpul petrecut sub dus poate sa scada. Pe langa economisirea de apa, vei economisi si timp.

Refolosire si reciclare

Refoloseste obiectelor vechi

In loc sa arunci obiectele vechi, gandeste-te cum le poti refolosi sau transforma in ceva nou si util. De exemplu, o  usa de veche din lemn poate deveni o masa de cafea unica, hainele vechi se pot transforma in carpe pentru curatat iar mobilierul poate lua o alta forma sau poate fi reconditionat.

Recicleaza 

Recicleaza hartia, plasticul, metalul si sticla. Asigura-te ca ai cosuri de reciclare in locuri accesibile in apartament.

Doneaza

Daca ai haine sau obiecte pe care nu le mai folosesti, doneaza-le organizatiilor de caritate. Astfel, vei ajuta pe cei in nevoie si vei preveni aruncarea inutila.

Alimentatie inteligenta

Cumpara alimente produse local

Alege sa cumperi alimente de la producatorii locali. Aceasta nu doar sprijina economia locala, dar si reduce amprenta de carbon prin scurtarea distantei de transport.

Consuma alimente de sezon

Consuma alimente de sezon, deoarece acestea sunt mai sustenabile si mai proaspete. Vei descoperi arome noi si delicioase in fiecare sezon!

Redu consumul de carne

Poate fi o idee buna sa reduci consumul de carne sau sa incerci alternative vegetariene sau vegane. Astfel, vei contribui la reducerea impactului asupra mediului si vei avea un stil de viata mai sanatos.

Produse de curatare naturale

Produsele de curatare naturale sunt mai sigure pentru sanatatea ta si pentru mediul inconjurator. Poti chiar sa le faci singur folosind ingrediente simple precum otet, bicarbonat de sodiu si lamaie.

Pe internet gasesti o multime de retete de produse de curatare naturale, care te pot uimi cu eficienta lor.

Plantele de interior

Nu doar ca sunt frumoase, dar plantele de interior pot purifica aerul din apartament si pot aduce o nota de prospetime si relaxare in spatiul tau. Vei avea mai putina nevoie de dispozitive pentru purificarea aerului, ceea ce contribuie, de asemenea, la reducerea poluarii.

A-ti transforma apartamentul intr-unul prietenos cu mediul inconjurator nu este doar un gest responsabil, dar si o oportunitate de a-ti personaliza spatiul intr-un mod unic si creativ. Fiecare pas pe care il faci poate contribui la protejarea mediului si la crearea unui loc de viata mai sanatos si mai placut.

Nu uita sa incepi cu mici schimbari si sa le integrezi treptat in rutina ta. Cu timpul, aceste obiceiuri eco-friendly vor deveni o parte naturala a vietii.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.