Cum sa amenajezi o casa mica astfel incat sa para spatioasa

Nu conteaza dimensiunea casei, ci conteaza ce faci cu ea. Indiferent ca ai ales sa iti cumperi o garsoniera sau un apartament cu 2 camere, poti sa transformi spatiul locuintei intr-unul extrem de confortabil, luminos si productiv.

Exista modalitati de a face ca o locuinta mica sa para mult mai spatioasa si mai primitoare. In acest articol, vei descoperi cateva idei simple si eficiente pentru a-ti amenaja aoartantul, astfel incat sa para mai mare si mai aerisit.

Alege culori luminoase si deschise

Una dintre cele mai simple modalitati de a face o casa mica sa para mai spatioasa este de a folosi culori luminoase si deschise. In loc sa alegi culori inchise si terne, opteaza pentru tonuri de alb, bej sau gri deschis. Aceste culori luminoase si deschise vor reflecta lumina si vor crea iluzia de spatiu.

Utilizeaza mobilier multifunctional

Atunci cand locuiesti intr-un spatiu mic, fiecare metru patrat conteaza. Folosirea de mobilier multifunctional poate ajuta la economisirea spatiului pretios. De exemplu, o canapea extensibila poate fi transformat rapid in pat, iar o masa plianta poate fi depozitata usor cand nu este necesara.

Organizeaza-ti spatiul

Atunci cand spatiul este limitat, dezordinea poate face ca orice incapere sa para inghesuita si aglomerata. De aceea, organizarea este esentiala pentru a face ca o casa mica sa para mai spatioasa. Incearca sa pastrezi o atmosfera ordonata si curata, si depoziteaza obiectele mai putin folosite intr-un loc special pentru a face loc pentru cele mai importante.

Foloseste oglinzi si alte elemente de decor

Oglinzile sunt un element de decor excelent pentru a crea iluzia de adancime si spatiu. Amplaseaza oglinzi mari pe pereti sau foloseste alte elemente de decor care sa creeze iluzia de adancime, cum ar fi imagini cu orizonturi largi sau tapet cu motive in relief.

Inlocuieste usile traditionale

Usile traditionale ocupa spatiu pretios. Inlocuirea lor cu usi glisante sau usi pliabile poate ajuta la economisirea spatiului. Aceste tipuri de usi sunt mai putin voluminoase si necesita mai putin spatiu pentru deschidere.

Utilizeaza lumina naturala

Lumina naturala poate face o casa mica sa para mai spatioasa si mai primitoare. Daca este posibil, amplaseaza mobila astfel incat sa permita patrunderea cat mai multor raze de lumina naturala. Adauga iluminare suplimentara cu ajutorul unor lampi de podea sau lampi de masa, astfel incat sa poti sa controlezi lumina ambientala.

Opteaza pentru mobilier cu picioare inalte

Mobilierul cu picioare inalte poate ajuta la crearea impresiei de spatiu, deoarece permite vizibilitatea podelei si creeaza mai mult spatiu in jurul pieselor de mobilier. De exemplu, o masa cu picioare inalte poate parea mai usoara si mai aerisita decat una cu baza solida.

Foloseste perdele si draperii cat mai putin posibil

Perdelele si draperiile pot adauga un plus de confort si stil casei tale, dar pot face ca o camera sa para inghesuita si aglomerata. Incearca sa utilizezi perdele si draperii cat mai putin posibil, sau alege modele usoare si transparente pentru a lasa lumina sa patrunda in incapere.

Integreaza diferite zone de activitati intr-un singur spatiu

Intr-un spatiu mic, este important sa gasesti modalitati de a integra diferite zone de activitati.De exemplu, o masa de bucatarie cu o extensie poate fi folosita ca si birou sau zona de lucru. De asemenea, peretii despartitori sau mobila multifunctionala pot fi folosite pentru a crea spatii separate in aceeasi incapere.

Pastreaza un aspect minimalist

Intr-un spatiu mic, orice obiect sau piesa de mobilier in plus poate face ca incaperea sa para aglomerata si haotica. De aceea, este important sa pastrezi un aspect minimalist si sa alegi cu atentie fiecare piesa de mobilier sau element decorativ. Opteaza pentru mobilier simplu si functional, iar atunci cand decorezi, alege cateva piese cheie care sa dea o nota personala intregii incaperi.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.