Credit ipotecar verde – o solutie de viitor pentru locuinta ta

In contextul eforturilor globale pentru combaterea schimbarilor climatice, Uniunea Europeana a facut pasi importanti prin implementarea Legii Climatice Europene. Aceasta stabileste un obiectiv ambitios de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu cel putin 55% pana in 2030, fata de 40% in prezent si impune ca tinta atingerea neutralitatii climatice, pana in 2050. In special, domenii precum transportul, agricultura, constructiile si gestionarea deseurilor, responsabile pentru aproximativ 60% din totalul emisiilor UE, sunt indemnate sa isi reduca emisiile cu 40% fata de nivelurile din 2005, pana in 2030.

In acest context, conceptul de Credit Ipotecar Verde vine ca o solutie pentru sustinerea achizitiei de locuinte, care indeplinesc criteriile de sustenabilitate si eficienta energetica. Locuintele recunoscute drept ‘Green Homes’ sunt cele care, prin design si constructie, minimizeaza impactul asupra mediului si ofera un standard superior de eficienta energetica si confort pentru locatari.

Noi, ca promotori ai conceptului de ‘Green Homes’ si ai ipotecii verzi in Romania, ne mandrim cu aportul nostru semnificativ la promovarea constructiilor sustenabile, prin intermediul Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC). Ca organizatie non-profit si apolitica, RoGBC se angajeaza in modificarea peisajului de piata, educativ si legislativ pentru a facilita realizarea de constructii de inalta calitate, care sunt nu doar rentabile, dar si ecologic responsabile.

Acest angajament fata de principiile sustenabilitatii este vital pentru asigurarea unei dezvoltari imobiliare care se aliniaza cu obiectivele de protectie a mediului. RoGBC urmareste sa stabileasca un standard de dezvoltare sustenabila, care sa serveasca drept model in regiune, promovand un mediu construit care contribuie la bunastarea viitoarelor generatii prin sanatate, siguranta, confort, inovatie si oportunitati economice. Aceasta presupune o perspectiva integrata, axata pe beneficii pe termen lung si impact pozitiv imediat.

Certificarile ‘Green Homes’ acordate de RoGBC se bazeaza pe criterii riguroase, care cuprind eficienta energetica, calitatea aerului interior, utilizarea de materiale non-toxice in constructie, precum si eficienta in utilizarea apei si a sistemelor de iluminat. Aceste standarde nu doar ca asigura o locuinta mai sanatoasa si confortabila pentru ocupanti, dar adauga valoare proprietatii.

Prin adoptarea modelului ‘Green Homes’, ne adresam provocarilor specifice Romaniei, de la defrisarile ilegale la consumul excesiv de resurse si gestionarea ineficienta a deseurilor. Abordam aceste probleme atat in faza de constructie, cat si in cea de operare a cladirilor, cu scopul de a promova un mediu construit care respecta principiile durabilitatii si contribuie la o societate mai ecologica si mai constienta de impactul sau asupra mediului.

credit ipotecar verde case ecologice

Ipoteca verde si parteneriatele bancare in Romania: Un pas spre sustenabilitate si eficienta energetica

La SudRezidential, ne dedicam construirii unui viitor mai sustenabil prin promovarea locuintelor eficiente din punct de vedere energetic si prietenoase cu mediul.

Ipoteca verde marcheaza o evolutie semnificativa in sectorul financiar romanesc, punand accentul pe sprijinirea achizitiei de locuinte eco-eficiente, care nu doar ca indeplinesc standardele ridicate de constructie si eficienta energetica, ci aduc si beneficii considerabile atat pentru sanatatea rezidentilor, cat si pentru mediul inconjurator. Aceasta abordare contribuie la scaderea costurilor lunare pentru utilitati, oferind astfel o optiune atat economica, cat si ecologica.

Solutia de creditare propusa, denumita ,,Ipoteca Verde” se distinge prin facilitarea accesului la o finantare avantajoasa pentru achizitionarea de apartamente si case care respecta standardele de sustenabilitate si eficienta energetica stabilite de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC).

Locuintele pe care le construim sunt concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului si pentru a oferi o calitate superioara a vietii, luand in considerare aspecte esentiale precum performanta energetica, consumul redus de resurse, abundenta de lumina naturala, calitatea aerului interior, confortul acustic, durabilitatea materialelor, designul multifunctional si accesul facil la transportul public sau alternative ecologice.

Adoptam convingerea ca locuintele ecologice reprezinta un risc financiar mai mic fata de constructiile traditionale, motiv pentru care parteneriatele noastre bancare ofera conditii de finantare preferentiale pentru aceste proiecte. Pentru eligibilitate,  o parte din proiectele noastre imobiliare urmeaza sa obtina certificarea Green Home de la RoGBC, garantand astfel respectarea unor criterii riguroase de eficienta energetica si sustenabilitate.

Investitiile initiale in calitate si performanta se amortizeaza pe termen lung datorita economiilor semnificative in ceea ce priveste utilitatile si costurile de intretinere. Suntem mandri sa colaboram cu banci de top din Romania care au adoptat finantarea verde, precum: Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Banca Comerciala Romana (BCR), Libra Bank, Garanti Bank, Vista Bank, Banca Transilvania si BRD Group Societe Generale, fiecare cu propriile programe specifice de finantare verde, pentru a facilita achizitia de locuinte sustenabile.

Ce beneficii iti aduce achizitia unei locuinte din portofoliul nostru prin creditul Ipotecar Verde

Accesand un Credit Ipotecar Verde, clientii nostri beneficiaza de avantaje multiple: rate ale dobanzii mai mici, economii considerabile la costurile lunare de energie si intretinere, precum si un mediu de locuit mai sanatos si mai confortabil. Acest tip de finantare incurajeaza, de asemenea, dezvoltatorii imobiliari sa investeasca in solutii de design sustenabile, tehnologii ecologice avansate si materiale de constructie de inalta calitate.

Beneficiile „Creditului Verde” sunt multiple:

 1. economii semnificative la energia consumata;
 2. conditii mai sanatoase de locuire;
 3. costuri reduse de intretinere si reparatie;
 4. rata a dobanzii mai mica;
 5. cost total lunar mai scazut pentru proprietari comparativ cu o locuinta standard;

Mai jos regasiti o analiza comparativa ce evalueaza trei tipuri diferite de locuinte recent construite in Romania: o locuinta standard cu eficienta energetica de nivel B, o alta cu eficienta energetica nivel A si, in final, un proiect care indeplineste criteriile pentru certificarea Locuinte Verzi. Studiul masoara si analizeaza diferite aspecte ale performantei energetice ale acestor case. Se efectueaza o evaluare a „costului lunar total al detinerii locuintei” pentru a determina impactul financiar asupra proprietarilor fiecarei unitati rezidentiale analizate.

Modelul folosit in acest studiu este conservator, deoarece exclude anumite costuri, cum ar fi cele legate de reparatii, care sunt semnificativ mai mici pentru Casele Verzi comparativ cu locuintele standard.

Economii nete cu Ipoteca Verde ( in Euro)EPC “B” apartament*EPC “A” apartament*Locuinte calificate Locuinte Verzi
Pretul unui apartament (€); Suprafata utila: 70 m298.000100.100104.300
Procentul pentru avans15%15%15%
Avansul (€)14.70015.01515.645
Valoarea Imprumutului (€)83.30085.08588.655
Perioada de plata (ani)252525
Suma lunara de plata (€)499510505
Costul lunar mediu pentru consumul de energie (€)1016533
Costul total al detinerii apartamentului600575538
Economii anuale nete pentru Casele Verzi fata de apartamentele tip “B” (€)0300744

*EPC = Certificat de Performanta Energetica conform metodologiei nationale
** exemplu financiar furnizat de Romania Green Building Council http://www.rogbc.org/ro 
Presupuneri: suprafata totala a apartamentului: 70 m2; Pretul pietei: €1,400 /m2 pentru o locuinta clasa B respectiv €1,500 /m2 pentru o locuinta verde situata in aceeasi zona si cu caracteristici similare; Perioada de plata: 25 ani; Calcul realizat pentru un credit imobiliar acordat în lei, cu dobândă variabila pe toata perioada de creditare de: 3,65% pentru locuințele de tip B și de 3,55% pentru locuințele verzi.

Locuind intr-o locuinta oferita de SudRezidential, vei beneficia de o serie de avantaje esentiale, care nu doar imbunatatesc calitatea vietii, dar contribuie si la educatia comunitatii despre importanta vitala a sustenabilitatii si a responsabilitatii fata de mediu.

Aceste beneficii includ:

 • Aer pur si o atmosfera sanatoasa in interior, datorita sistemelor avansate de ventilatie;
 • Consum eficientizat de apa, prin instalarea de dispozitive economice;
 • Sisteme performante pentru sortarea si colectarea deseurilor, care faciliteaza reciclarea si reduc impactul asupra mediului;
 • Un mediu de locuit lipsit de substante toxice, datorita utilizarii materialelor ecologice in constructie;
 • Un confort acustic superior, asigurat prin materiale izolante de inalta calitate;  
 • Contributie activa la conservarea biodiversitatii, prin integrarea spatiilor verzi si habitatelor naturale in planurile de dezvoltare;
 • Accesibilitate imbunatatita la modalitati de transport sustenabile, pentru a reduce emisiile de CO2 si a promova un stil de viata eco-responsabil;

In plus, apartamentele din portofoliul SudRezidential se disting prin:

 • Izolatie termica excelenta si sisteme energetice de ultima generatie, care minimizeaza pierderile de energie pentru incalzire, racire, ventilare si iluminat;
 • Costuri reduse la facturile de gaz si electricitate, gratie eficientei energetice superioare;
 • O contributie semnificativa la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si la lupta impotriva schimbarilor climatice;
 • Optimizarea consumului de resurse naturale, pentru un impact minim asupra mediului;
 • Un nivel ridicat de sanatate si confort pentru tine si familia ta, asigurat prin calitatea mediului interior;
 • Reducerea poluarii legate de transport, prin promovarea accesului la optiuni de mobilitate ecologice;
 • Costuri de intretinere reduse, datorita durabilitatii materialelor si eficientei sistemelor instalate.

Aceste caracteristici nu doar ca ofera un stil de viata superior si mai sanatos pentru locatari, dar si subliniaza angajamentul SudRezidential fata de construirea sustenabila si reducerea amprentei ecologice, contribuind astfel la un viitor mai verde si mai responsabil.

Cum poti accesa un credit Verde

Pentru a accesa un credit ipotecar verde, iata pasii simplificati pe care ii propunem la SudRezidential, imbunatatind astfel accesul la finantare pentru achizitia locuintelor sustenabile:

 1. Inceputul Procesului:
  Prezinta-te la unul dintre birourile SudRezidential cu actul tau de identitate. Vom evalua, pe baza declaratiilor tale, suma pentru care esti eligibil si iti vom oferi consultanta pentru a identifica cea mai buna solutie financiara pentru tine.

  Beneficiezi de sprijinul nostru pentru obtinerea unei preaprobari financiare rapide, astfel incat achizitia ta sa fie simpla si lipsita de stres.
 2. Alegerea Imobilului:
  Dupa stabilirea sumei la care te incadrezi, poti selecta un apartament din portofoliul nostru vast, de peste 10.000 de unitati locative, dintre care o mare parte indeplinesc criteriile de sustenabilitate si eficienta energetica cerute de banci, fiind certificate sau pre-certificate ,, Green Homes”
 3. Documentele Necesare:
  Identificare: Carte de identitate pentru tine si, daca este cazul, pentru codebitori.
  Venituri: Acorduri ANAF, documente de venit pentru salarii si alte tipuri de venituri.
  Antecontract de vanzare-cumparare: Semnat odata ce ai ales imobilul dorit.
  Documentatia necesara va fi transmisa de consilierul tau dedicat catre banca pentru analiza juridica si evaluare, urmand ca finantarea sa fie analizata si aprobata de catre banca.
 4. Finalizarea Procesului:
  Semnarea contractului de vanzare-cumparare si mutarea in noua ta casa.

Ce trebuie sa stii despre finantarea de tip Credit Ipotecar Verde:

Ipoteca verde este disponibila pentru cetateni romani rezidenti, cu varste intre 18 si 70 de ani la scadenta finala a creditului.

Perioada maxima de Creditare ajunge până la 35 de ani pentru flexibilitate pe termen lung.

Avansul minim:

 1. 15% din valoarea investitiei daca nu detii in proprietate o locuinta .
 2. 25% din valoarea investitiei daca detii in proprietate o locuinta

O gama larga de venituri sunt acceptate, inclusiv pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale etc.

Se accepta pana la 3 co-debitori pentru a spori accesibilitatea creditului.

Solicitantii nu trebuie sa aiba credite executate sau rambursate cu intarzieri mari si repetate.

Obligativitatea virarii salariului pentru a beneficia de condiitiile preferentiale ale bancilor.

Avantajele oferite de bancile partenere la accesarea unui Credit Verde includ:

Ce trebuie sa stii despre Creditul Ipotecar Verde

Preaprobare Rapida: Un credit ipotecar verde poate fi preaprobat rapid, asigurand o valabilitate de pana la 90 de zile. Aceasta faciliteaza planificarea eficienta a achizitiei tale, permitandu-ti sa te organizezi mai bine si sa te concentrezi asupra selectiei imobilului ideal.

Flexibilitate in Plata Ratelor: Beneficiezi de posibilitatea unei pauze de pana la 3 luni in plata ratelor pe durata contractului, la cererea ta. Alternativ, poti opta sa incepi plata ratelor mai tarziu, incepand cu a doua luna dupa acordarea creditului. Aceasta flexibilitate iti ofera liniste si siguranta financiara, permitandu-ti sa te adaptezi usor la situatii neprevazute.

Dobanda Fixa Avantajoasa: Ai parte de o dobanda fixa competitiva, incepand de la 5,79% in primii 3 ani, cand alegi sa achizitionezi un imobil cu certificat energetic de clasa A sau certificat de ROGBC. Aceasta rata a dobanzii iti asigura predictibilitate si stabilitate financiara pe termen lung.

Evaluare Gratuita*: Pentru a-ti simplifica procesul de achizitie, bancile partenere iti ofera evaluarea gratuita a imobilului dorit. Aceasta te ajuta sa economisesti costuri suplimentare si sa avansezi mai rapid in procesul de cumparare.

Comision de Analiza Gratuit*: Nu vei fi taxat cu un comision de analiza pentru cererea de credit, eliminand astfel o preocupare financiara suplimentara si facilitand accesul la finantare.

Fond de Urgenta*: In cazul in care apar cheltuieli neasteptate, ai la dispozitie un fond de urgenta de 2500 lei pentru achitarea taxelor necesare. Aceasta este o masura de siguranta care iti ofera sprijin financiar imediat, asigurandu-ti o experienta de achizitie fara griji

Este necesar sa consultati consilierul dvs financiar de la Credit24h.ro pentru a afla despre bancile care ofera acest serviciu gratuit. În special acordarea unui credit este condiţionată de îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate financiar-bancară și poate fi supusă plăţii unor taxe sau comisioane. Toate informatiile sunt cu titlu de prezentare și nu creează obligaţii contractuale. Nu ne asumăm răspunderea pentru greșelile de tipar, care pot afecta oricare dintre informaţiile furnizate sau cu privire la modificarea conditiilor de creditare, asa cum acestea pot fi modificate de bancile partenere.  

Documente necesare pentru obtinerea Creditului Ipotecar Verde:

Acte de Identitate:

Original si copie, pentru solicitant si co-debitori.

Documente de Venit:

Pentru venituri raportate la ANAF:

Semnarea unui Acord de interogare la ANAF.

Documente suplimentare daca veniturile curente sunt mai mari cu 20% fata de anul anterior.

Pentru venituri nedeclarate la ANAF (salariati MAI, MApN, SRI, SIE, SPP, Politie Comunitara, Jandarmerie, salariatii penitenciarelor sau ai altor unitati cu caracter special):

Completarea unei Adeverinte de salariu.

Pentru venituri din pensii:

Decizia de pensionare definitiva si talonul de pensie.

Pentru venituri din profesii liberale:

Documente doveditoare ale profesiunii, Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului, declaratia de inregistrare fiscala, registrul jurnal de incasari si plati, extras de cont, „Certificat de atestare fiscala” din care sa rezulte ca nu exista debite restante.

Vechimea veniturilor realizate in regim de PFA trebuie sa fie de minim 12 luni.

Pentru PFA cu venituri pe baza de norma de venit:

Decizia de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit, pentru anul anterior.

Contracte de colaborare si facturi fiscale/ alte documente justificative pe ultimele 12 luni.

Pentru venituri suplimentare salariilor (ex. venituri din chirii):

Titlul de proprietate sau Extras de Carte Funciara.

Contractele de inchiriere.

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale pentru anul anterior si anul in curs.

Dovada achitarii impozitelor sau Certificat fiscal.

Pentru venituri din dividende:

Bilanturile ultimilor 2 ani fiscali, balanta de verificare din anul curent si a anului anterior.

Certificat constatator de la Registrul Comertului.

Hotararea AGA pentru repartizarea profitului si actele specifice analizei firmei.

Raportul consultarii la Centrala Riscului de Credit.

Documente privind Imobilul:

Antecontract vanzare-cumparare, acte de proprietate, documente pentru evaluare (schite plan cadastral, extras carte funciara).

Alte Cerinte:

Banca poate solicita documente suplimentare pentru indeplinirea cerintelor de prudentialitate bancara.

Modalitati de rambursare a unui Credit Ipotecar Verde

Tipuri de Rambursare: Se ofera optiuni de rate lunare egale (anuitati) sau rate lunare descrescatoare.

Alegerea Metodei de Rambursare: Consumatorii pot alege metoda de rambursare in functie de situatia lor financiara.

Avantaje si Aspecte de Considerat: Fiecare metoda de rambursare are avantajele si dezavantajele sale, de la costuri initiale mai mari la dobanzi totale mai mici.

Modificarea Metodei de Rambursare: Este posibila modificarea metodei de rambursare in timp, cu o noua evaluare financiara.

case verzi

Serviciile noastre exceptionale pentru clientii Creditelor Verzi

Ghid de Indrumare Sustenabil: Va oferim un ghid complet pentru a mentine imobilul dumneavoastra ecologic si sanatos. Va vom furniza sfaturi practice pentru a continua sa traiti intr-un stil de viata sustenabil, minimizand impactul asupra mediului.

Consultant Financiar Dedicat: Beneficiati de serviciile unui consultant financiar personal, care va va asista in alegerea celei mai bune solutii de creditare adaptate profilului dumneavoastra financiar. Consultatia este gratuita, oferindu-va asistenta continua in tot procesul de achizitie si dupa finalizarea acestuia.

Avantaje Exclusive la Amenajarea Imobilului: Va punem la dispozitie o gama larga de avantaje pentru personalizarea apartamentului dumneavoastra, inclusiv consultanta de specialitate pentru alegerea finisajelor. Bucurati-va de reduceri semnificative la produse de la Avalon Industry si la alti comercianti de top, precum Mobilier1.ro, Casa Rusu, Flanco, Mobexpert, Scandinavian Design House prin voucher-ul de reducere oferit      

Asistenta in Pregatirea Documentatiei: Ne ocupam de intreaga documentatie necesara solicitata de banci, inclusiv acte de proprietate si documente pentru evaluare, simplificand procesul pentru dumneavoastra.

Asistenta Juridica Profesionala: Va oferim asistenta juridica specializata pe parcursul intregului proces de achizitie, garantandu-va suportul necesar pentru a naviga prin toate aspectele legale fara griji.

Birou Notarial Dedicat: Fiecare ansamblu rezidential beneficiaza de un birou notarial dedicat, pregatit sa raspunda la orice intrebari si sa rezolve orice probleme care pot aparea in procesul de tranzactie.

Serviciu de Transmisie Documente: Va reducem necesitatea de a face drumuri la banca, ocupandu-ne de transmiterea tuturor documentelor necesare, asigurand un proces eficient si lipsit de stres.

Evaluare Unica pentru Ansamblu: Bancile partenere efectueaza o evaluare unica pentru intregul ansamblu, ceea ce reduce semnificativ timpul de analiza al dosarului dumneavoastra, accelerand procesul de aprobare.

Notificari Personalizate: Veti primi notificari regulare de la consilierul dumneavoastra financiar, informandu-va despre stadiul dosarului sau orice schimbari ale documentatiei, precum si despre actiunile necesare din partea dumneavoastra.

Aceste servicii sunt concepute pentru a va oferi o experienta fara griji si eficienta, asigurandu-va ca procesul de achizitie al unui imobil verde este cat se poate de simplu si placut.

Locuintele Verzi nu numai ca sprijina un stil de viata ecologic, dar ofera si avantaje economice semnificative. Comparand locuintele standard cu cele Verzi, observam o reducere considerabila a costurilor lunare totale de intretinere, ceea ce face ca investitia initiala intr-o locuinta Verde sa fie nu doar o alegere ecologica, ci si una inteligenta din punct de vedere financiar

Introducerea Ipotecii Verzi pe piata financiara romaneasca marcheaza un moment crucial, avand potentialul de a genera o schimbare profunda in sectorul constructiilor, care, pana in prezent, a fost afectat de subfinantare semnificativa. Intr-un context in care multe persoane vad bancile cu reticenta, temandu-se de riscul de a-si pierde locuintele, ipoteca verde vine ca o solutie inovatoare si accesibila.

Prin aceasta initiativa, ne adresam direct acestei probleme, incurajand oamenii sa investeasca in mod inteligent in construirea locuintelor, astfel incat sa minimizeze costurile initiale si pe termen lung asociate cu reparatiile, intretinerea si facturile de energie.

Investitia initiala intr-o locuinta eficienta din punct de vedere energetic nu numai ca reduce costurile lunare, dar si asigura un raspuns favorabil din partea institutiilor bancare, datorita riscului scazut pe care il prezinta. Astfel, pe langa beneficiile imediate, clientii se bucura de economii semnificative pe termen lung.

Este esential ca oamenii sa constientizeze ca costurile unei cladiri slab construite depasesc cu mult pretul initial de achizitie. Prin urmare, ipoteca verde reprezinta nu doar o optiune financiara atragatoare, ci si un angajament fata de un viitor mai sustenabil si responsabil. In acest mod, ipoteca verde nu este doar un instrument financiar, ci si un catalizator pentru promovarea unei viziuni pe termen lung asupra calitatii si sustenabilitatii in domeniul constructiilor din Romania.

O casa verde este o investitie inteligenta care poate creste valoarea proprietatii dvs. si atrage potentiali cumparatori care cauta locuinte sustenabile si eficiente energetic. Studiile au aratat ca casele verzi se vand mai repede si la preturi mai mari decat casele traditionale, facandu-le o investitie profitabila si pe termen lung.

Cere Oferta
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.