Parcurile din sectorul 4 al Capitalei – Unde se pot bucura bucurestenii din aceasta zona de aer curat

Atunci cand cauti sa cumperi o locuinta intr-un oras, unul dintre criteriile esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere este spatiul verde.

In sectorul 4, oferta imobiliara vine la pachet cu numeroase optiuni verzi, unele noi (Parcul Tudor Arghezi), altele cu o istorie de peste 100 de ani (Parcul Carol). Toate reusesc sa asigure acea doza de natura de care fiecare dintre noi are nevoie.

Cate parcuri sunt in sectorul 4 al Capitalei si ce trebuie sa stii despre fiecare dintre ele?

Exista nu mai putin de 5 parcuri mari, care deservesc cei peste 300 000 de locuitori ai sectorului: Parcul Carol, Parcul Tineretului, Parcul Lumea Copiilor, Parcul Natural Vacaresti si Parcul Tudor Arghezi.

Parcul Carol

Este cel mai cunoscut si apreciat parc din sectorul 4, avand o istorie bogata care dateaza din 1906. Cu o suprafata de aproximativ 41 de hectare, acesta a fost proiectat de arhitectul francez Edouard Redont si imbina elemente ale stilului englezesc cu cel frantuzesc. O particularitate a parcului este Mausoleul, un monument impresionant ridicat in memoria eroilor nationali.

Parcul Tineretului

Infiintat in anii ’60, Parcul Tineretului este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, ocupand o suprafata de aproximativ 200 de hectare. Acesta a fost creat pentru a oferi un spatiu de recreere pentru tineri si familiile lor, fiind astazi un loc perfect pentru sport, relaxare si petrecerea timpului liber. Parcul Tineretului se distinge prin Sala Polivalenta si Oraselul Copiilor, un loc de joaca pentru copii cu numeroase facilitati.

Parcul Lumea Copiilor

Aflat in apropiere de Parcul Tineretului, Parcul Lumea Copiilor este un alt parc important din sectorul 4. Acesta a fost construit in 1965 si are o suprafata de peste 30 de hectare. Parcul a fost renovat in 2016, iar astazi, gazduieste o varietate de atractii pentru copii, inclusiv terenuri de sport, locuri de joaca si un patinoar in aer liber in timpul iernii.

Parcul Natura Vacaresti

Situat la sud de sectorul 4, Parcul Natural Vacaresti este o rezervatie naturala unica, data fiind pozitia sa in mijlocul unei capitale.  Cu o suprafata de aproximativ 183 de hectare, acesta a fost desemnat parc natural in 2016 si gazduieste o biodiversitate impresionanta, incluzand numeroase specii de pasari, mamifere si reptile. Parcul Natura Vacaresti este un exemplu de regenerare urbana, oferind un model de dezvoltare durabila si responsabila.

Parcul Tudor Arghezi

Este cel mai nou parc al sectorului,  ce se intinde pe o suprafata de 37000 mp, dintre care 10 000 mp doar spatii verzi. Este un parc construit special pentru locuitorii din zona Metalurgiei si inglobeaza toate acele mici detalii care pot crea momente de relaxare si distractie: terenuri de sport, alei, pavilioane si chioscuri si chiar si o plaja ecologica, unde localnicii se pot racori si bronza.

Toate aceste spatii verzi din Sectorul 4 transforma zona de Sud a Bucurestiului intr-una foarte atractiva, atat pentru investitorii imobiliari, cat si pentru cei care sunt in cautarea unei locuinte care sa le ofere liniste si spatiu, dar in acelasi timp sa ii tina bine conectati la oras.

Daca iti doresti un apartament ieftin, bine construit, aproape de toate facilitatile orasului si in acelasi timp aproape de zone verzi, te asteptam la Sud Rezidential cu cateva oferte excelente, in cartiere care au reusit sa convinga de-a lungul ultimilor ani.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.