Principalele tipuri de compartimentare ale apartamentelor si avantajele fiecaruia

Daca te afli in cautarea unui apartament nou, una dintre primele decizii pe care trebuie sa le iei este legata de tipul de compartimentare pe care o preferi. Exista mai multe optiuni disponibile, fiecare avand avantajele si caracteristicile sale unice.

Apartament Decomandat – Spatiu si intimitate

Este cea mai populara varianta de  compartimentare a apartamentelor. Aceasta configurare ofera o separare clara intre camere, permitand o foarte buna organizare a vietii de zi cu zi. Fiecare incapere are acces direct la un hol central, ceea ce confera o senzatie de spatiu si intimitate.

Unul dintre principalele avantaje ale unui apartament decomandat este flexibilitatea in amenajare si personalizare. Ai libertatea de a organiza mobilierul si de a crea spatii individuale in functie de preferintele tale. Acest tip de compartimentare este potrivit pentru familiile in care este apreciata intimitatea si fiecare membru isi doreste propria incapere.  De asemenea, este o compartimentare ideala pentru cei care au nevoie de separarea diverselor zone. Pentru cei care lucreaza de acasa, spre exemplu, se poate amenaja un birou.

Apartament Semidecomandat – O combinatie intre spatiu si conectivitate

Intr-un apartament semidecomandat, camerele principale precum dormitoarele si baile sunt separat, dar zona de living poate fi partial deschisa sau conectata cu alte incaperi, precum bucataria sau baia.

Practic, un astfel de apartament are cel putin 2 camere care comunica intre ele. Acest tip de apartament este potrivit pentru familiile cu copii mici (permite accesul facil din dormitorul matrimonial in camera copiilor si ii ajuta pe cei mici sa se simta protejati), dar si pentru cei care isi doresc o solutie economica.

Nu este o solutie foarte buna pentru cei care isi doresc multa intimitate.

Apartament Circular – combinatie intre decomandat si semidecomandat

Un tip de compartimentare mai neobisnuit si modern este apartamentul circular. Aceasta configuratie se caracterizeaza existenta a doua holuri, ambele cu acces in bucatarie. Denumirea de la circular vine de la faptul ca plimbandu-te prin apartament poti avea senzatia ca te deplasezi in cerc.

Un avantaj major al apartamentelor circulare este spatiul larg de miscare.

De asemenea, apartamentele circulare pot fi o alegere excelenta pentru persoanele care doresc sa iasa in evidenta si sa traiasca intr-un spatiu cu un design contemporan si inovator.

Apartament Tip vagon – Spatii compacte si eficiente

Daca preferi o abordare mai compacta si eficienta a compartimentarii, apartamentele de tip vagon pot fi alegerea potrivita. Aceasta configuratie implica o organizare lineara a camerelor, cu incaperi dispuse una dupa alta, ca intr-un vagon de tren.

Unul dintre principalele avantaje ale apartamentelor de tip vagon este economisirea spatiului. Aceasta compartimentare este potrivita pentru persoanele care apreciaza simplitatea si care nu au nevoie de foarte multa intimitate. . Aceste apartamente sunt adesea mai accesibile din punct de vedere financiar si pot fi ideale pentru persoanele singure sau pentru cuplurile tinere.

Apartament Open Space – Integrarea perfecta a zonelor de locuit

Pe langa tipurile traditionale de compartimentare, conceptul modern de open space a devenit tot mai popular in ultimii ani. Open space-ul implica eliminarea peretilor despartitori intre diferitele camere, creand astfel un singur spatiu fluid si integrat.

Unul dintre principalele avantaje ale open space-ului este crearea unei senzatii de spatiu amplu si luminos. Eliminarea peretilor permite o mai buna circulatie a luminii naturale si creeaza o atmosfera prietenoasa si primitoare in intreaga locuinta. De asemenea, open space-ul faciliteaza interactiunea si comunicarea intre membrii familiei sau invitati, fiind potrivit pentru cei care apreciaza convivialitatea si socializarea.

Compartimentarea apartamentelor conteaza extrem de mult, deoarece poate influenta stilul de viata al familiei, bugetul si gradul de confort. Inainte de a achizitiona un apartament, asigura-te ca este compartimentat cat mai bine pentru tine.

Cere Oferta
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.