Reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand locuiesti la bloc

Atunci cand alegi sa cumperi sau sa inchiriezi un apartament intr-un bloc de locuinte, trebuie sa stii ca locuitul la bloc vine cu o serie de responsabilitati. In aceeasi cladire cu tine locuiesc zeci de alte persoane, fiecare avand obligatia de a-i respecta pe ceilalti si de a urma o serie de reguli.

Care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti atunci cand locuiesti la bloc?

  • Fii un bun vecin si evita sa faci galagie! Evita sa faci zgomot excesiv, mai ales in timpul orelor de odihna. Foloseste aparatele electrocasnice in mod rezonabil si asigura-te ca volumul muzicii sau televizorului tau nu deranjeaza ceilalti locatari.
  • Mentine curatenia si igiena in spatiile folosite in comun! Fie ca este vorba despre holuri, scari sau lifturi, asigura-te ca acestea sunt curate. Gandeste-te la aceste locuri ca la propria casa!Depoziteaza gunoiul din casa doar in locurile special amenajate si asigura-te ca este impachetat corect, in asa fel incat sa nu poata fi imprastiat de animale de companie, sa nu poata fi luat de vant, etc.
  • Nu ocupa in mod abuziv spatiile comune! In blocurile de locuinte exista spatii comune destinate tuturor locatarilor: curtea interioara, uscatorii, casa scarii, etc. Nu le folosi intr-un mod care sa deranjeze sau sa limiteze accesul altor locatari. Respecta regulile stabilite de asociatia de proprietari si gandeste-te la ceilalti cand utilizezi aceste spatii.
  • Respecta regulile de parcare! Nu bloca accesul la alte masini sau la intrarea in bloc si evita sa parchezi pe locurile rezervate altor locatari. Respectarea acestor reguli va evita conflicte si tensiuni inutile intre vecini si va facilita desfasurarea normala a activitatilor zilnice.
  • Participa la viata comunitatii! Pentru a crea un mediu placut si armonios in bloc, este important sa participi la viata comunitatii. Implica-te in activitatile organizate de asociatia de proprietari sau propune idei si sugestii care sa imbunatateasca viata in bloc. O comunitate unita si implicata este cheia unei convietuiri sanatoase si placute.
  • Comunica cu ceilalti locatari! Comunicarea este esentiala intr-un bloc de locuinte. In cazul unor probleme sau neintelegeri, incearca sa discuti deschis si civilizat cu ceilalti locatari. Evita sa escaladezi conflictele si cauta solutii intelepte si constructive. Fii deschis la dialog si respecta punctele de vedere ale celorlalti. O buna comunicare poate preveni multe probleme si poate duce la rezolvarea eficienta a celor existente.
  • Plateste la timp utilitatile comune! Convietuirea la comun implica si anumite utilitati comune (curentul pe scara, curatenia, etc). In general, nu sunt cheltuieli mari, insa daca intarzii cu plata lor acest lucru poate afecta intreaga comunitate.
  • Asigura-te ca ai instalatii 100% functionale! Cu siguranta nu iti doresti sa provoci inundatii sau incendii. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca instalatiile din propriul apartament sunt functionale si nu prezinta niciun risc pentru tine sau pentru cei din jur.

Locuitul la bloc vine la pachet cu responsabilitati si reguli de respectat. Prin respectarea tuturor acestor reguli, vei contribui la crearea unui mediu pozitiv si sanatos, in care te poti bucura de o multime de momente de relaxare si de socializare.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.