Turist La Tine Acasa – Obiective Turistice Pe Care Le Poti Vizita In Sectorul 4

Sectorul 4 al Capitalei este unul dintre cele mai frumoase sectoare din Bucuresti si unul dintre cele mai ofertante in ceea ce priveste sectorul imobiliar. Pe langa proiecte rezidentiale noi, acesta ascunde si numeroase surprize si obiective turistice interesante. Daca vrei sa te simti in vacanta, insa nu vrei sa pleci foarte departe, la doar cateva minute de mers pe jos (sau cu transportul in comun) de casa, ai obiective extrem de valoroase, pe care le poti vizita.

5 obiective turistice pe care le poti gasi in sectorul 4

1. Muzeul Tehnic din Parcul Carol

Situat in Parcul Carol, Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida” este unul dintre cele mai fascinante si educative obiective turistice din Bucuresti. Fondat in 1909, muzeul gazduieste o colectie impresionanta de peste 8.000 de exponate, reprezentand dezvoltarea tehnica si industriala a Romaniei si a lumii. Vizitatorii pot admira o gama larga de obiecte, de la masini si instrumente mecanice, la telegrafe, telefoane si alte dispozitive de comunicare.

2. Casa Memoriala Tudor Arghezi

Daca esti pasionat de literatura si istorie, nu trebuie sa ratezi Casa Memoriala Tudor Arghezi, locul unde marele poet si prozator roman si-a petrecut ultimii ani ai vietii. Casa se afla pe Strada Martisor si este un loc plin de istorie si emotie, unde te poti conecta cu universul spiritual si artistic al lui Arghezi. Muzeul gazduieste o colectie de obiecte personale, manuscrise si editii rare ale operei sale.

3. Cimitirul Bellu

Cunoscut drept cel mai vechi si mai important cimitir din Bucuresti, Cimitirul Bellu este un loc in care se imbina arta funerara, istoria si spiritualitatea. Acesta gazduieste mormintele multor personalitati importante ale culturii si istoriei romanesti, precum George Enescu, Ion Luca Caragiale sau Mihai Eminescu.

4. Turnul de apa, Cetatea lui Tepes

Putini stiu ca in Sectorul 4 se afla un adevarat Castel, cunoscut drept “ Castelul Vlad Tepes”. Acesta este construit in 1906, cu ocazia Expozitiei Generale Romane si reproduce Cedatea Poenari, ridicata de Vlad Tepes.

De-a lungul timpului, Castelul a avut mai multe functii: Corp de garda pentru unitatea Militara, turn de apa, dormitor pentru femeile care lucrau la amenajarea parcului si corp de garda pentru militarii care pazesc astazi cateva banci din Bucuresti.

5. Parcul Natural Vacaresti

Un alt obiectiv turistic remarcabil in Sectorul 4 este Parcul Natural Vacaresti, o oaza de natura si biodiversitate in mijlocul aglomeratiei urbane. Cunoscut si drept „Delta dintre blocuri”, acest parc natural se intinde pe o suprafata de aproximativ 183 de hectare si reprezinta cel mai mare parc natural urban din Europa.

Cu peste 90 de specii de pasari, numeroase specii de mamifere, reptile si amfibieni, Parcul Natural Vacaresti este un loc ideal pentru observarea faunei si pentru plimbari in aer liber. Acesta este un loc deosebit si pentru amatorii de fotografie sau pentru cei interesati de natura si conservare.

Pe langa aspectele sale ecologice, Parcul Natural Vacaresti are si o istorie interesanta. Initial, zona a fost destinata construirii unui lac de acumulare, dar planurile au fost abandonate in anii ’90, iar natura si-a reluat in timp drepturile asupra teritoriului.

Nu trebuie sa pleci departe de casa pentru a te bucura de obiective impresionante si de o zi de vacanta. Daca esti locuitor al sectorului 4, ai numeroase optiuni la o aruncatura de bat.

Trimite Mesaj
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.