Vienna Parkside Residence – un nou ansamblu rezidential in sudul Bucurestiului

vienna parkside residence proiect imobiliar

Un nou ansamblu rezidential se ridica in sudul capitalei, in imediata vecinatate a parcului Tudor Arghezi. Vienna Parkside Residence este un proiect indraznet si modern, format din trei blocuri, cu un total de peste 600 de apartamente.

Vienna Parkside Residence va fi construit conform standardelor ridicate de sustenabilitate si eficienta energetica, parametrii stabiliti inca din faza de proiectare, in designul sistemelor de incalzire, raciere, ventilare si iluminat, care contribuie la cresterea performantei si confortului imobilelor.

Este primul proiect rezidential din Metalurgiei Park Residence care a obtinut pre-certificarea GREEN HOMES.

Vienna Parkside Residence – caracteristici ale acestui ansamblu rezidential

Acest ansamblu imobiliar, aflat in portofoliul SudRezidential, cuprinde trei blocuri construite pe o suprafata generoasa, de aproximativ 20.000 mp. Fiecare corp de cladire va avea cate 12 etaje, iar parcarea va putea gazdui un numar de 700 de autovehicule.

Pe langa eficienta energetica a acestui proiect, Vienna Parkside Residence se distinge, de alte initiative similare, si prin spatiile moderne si bine optimizate, oferind constructiei siguranta si rezistenta la cutremure. In plus, complexul ofera numeroase facilitati si se afla in proximitatea multor puncte de interes, precum parcul Tudor Arghezi si diverse centre comerciale (Lidl, Kaufland, Metro. Auchan, etc.).

Fiind, cel mai probabil, primul proiect rezidential urban sustenabil din sudul Bucurestiului, Vienna Parkside Residence se bucura deja de pre-certificatul de case verzi, Green Homes.

Varietatea locuintelor oferite in cadrul acestui ansamblu rezidential

Complexul imobiliar va consta in trei cladiri de locuinte, cu un regim de inaltime S+P+12 etaje. Vor fi compartimentate in garsoniere simple si duble, tip studio si apartamente cu doua sau trei camera, cu balcoane mari, tip terasa, finisate modern si utilate cu o tehnologie de ultima generatie.

Evident, suprafata difera in functie de tipul locuintei:

 • De la 41 mp, pentru garsonierele decomandate, cu balcon;
 • Incepand de la 68 mp, pentru apartamentele de doua camere;
 • Pornind de la 94 mp, in cazul apartamentelor cu trei camere.
nou ansamblu rezidential in sudul Bucurestiului

Apartamente noi Bucuresti – un proiect care respecta normele nZEB

Acest ansamblu rezidential este unul dintre cele mai mari si ambitioase proiecte de acest tip, care creeaza si defineste noi standarde in industria energiei verzi si a eficientei energetice. Este dedicat celor care sunt interesati de conservarea mediului si cumpararea unui apartament sustenabil si optimizat energetic.

Pre-certificarea Green Homes, primita de Vienna Parkside Residence, atesta faptul ca acest proiect respecta pe deplin normele nZEB, devenite imperative pentru toate locuintele noi. Aceste norme reprezinta o garantie a calitatii si sustenabilitatii viitoarelor imobile, dar si a bunastarii locatarilor.

Acronimul nZEB se traduce ca „Nearly Zero Energy Buildings”, iar aceste standarde iti aduc multiple avantaje:

 • Un consum redus al energiei locuintei si facturi mai mici ale utilitatilor;
 • Sustenabilitate crescuta si impact scazut asupra mediului;
 • Lipsa pericolului de contaminare cu radon.

Accentul este pus pe o izolare eficienta, pentru evitarea aparitiei mucegaiului, condensului si puntilor termice, pe unde se poate pierde din caldura. Atentia la detalii se observa in tamplaria exterioara, care asigura etanseitate si o performanta superioara a intregii cladiri. De altfel, toate materialele folosite pentru construirea acestui ansamblu sunt sustenabile si fiabile.

Sistemul inteligent de iluminat si cel de energie regenerabila, obtinut prin panourile solare instalate pe acoperis, sunt aspecte inovatoare ale acestui proiect, care vor reduce sesizabil consumul de energie a locuintei tale.

In plus, vei regasi aici si recuperatoare de caldura, care te ajuta sa scazi atat consumul energetic, cat si pierderile de caldura. Totodata, aceste sisteme vor asigura necesarul zilnic de aer proaspat din locuinta.

Ansamblul Vienna Parkside va asigura un nivel inalt de confort

Pe langa cele trei blocuri de apartamente ce compun Vienna Parkside Residence, acest ansamblu rezidential va include si spatii complementare, precum locuri de joaca pentru cei mici, zone de relaxare, cu plante naturale, parcuri si parcari supraterane si subterane.

Intreaga comunitate va fi revitalizata prin aparitia acestui complex imobiliar, situat langa parcul Tudor Arghezi. Amenajarile interioare vor asigura nivelul de confort al locatarilor, prin folosirea plantelor si diverselor tipuri de vegetatie, in totala comuniune cu natura si mediul exterior.

Vor exista si zone dedicate reciclarii deseurilor, iar noii ocupanti ai acestor locuinte vor primi consultanta gratuita privind stilul de viata axat pe durabilitate si sustenabilitate. Intregul mediu creat aici va fi sanatos pentru proprietari, datorita utilizarii de materiale cu nivel scazut de substante chimice toxice, daunatoare sanatatii.

O veste buna pentru cei care prefera masinile electrice este ca, la cerere, se pot instala statii de alimentare pentru aceste vehicule.

Energie verde obtinuta cu ajutorul instalatiilor fotovolitaice

panouri solare fotovoltaice

Atentia sporita asupra protectiei mediului se regaseste si in folosirea panourilor fotovoltaice, prin intermediul carora locatarii vor beneficia de energie solara si, implicit, de un consum redus si responsabil de resurse.

Datorita acestor panouri de captare a luminii solare, fiecare locuinta de 2 si 3 camere, din acest ansamblu rezidential, va beneficia de productie energetica alternativa situata in jurul a 900 de Wati. Astfel, daca decizi sa achizitionezi un apartament cu doua sau trei camere in acest complex, vei putea utiliza productia anuala de aproximativ 1100 kW.

O alta optiune la care poti recurge este revinderea in retea a acestei productii, devenind astfel prosumator. Puterea generata in acest fel poate acoperi pana la 44% din consumul mediu standard anual de energie.

Mai mult, terasele vor fi acoperite cu un material special, care reflecta caldura si lumina, reducand, astfel, nivelul temperaturii resimtite pe perioada verii.

Structura solida, rezistenta la toti factorii de mediu

Volumetria blocurilor este bine gandita, astfel incat rezultatul final sa fie unul simplu, armonios si durabil. In plus, atat nuantele alese, cat si arhitectura cladirilor sunt deosebite si dau un plus de valoare acestor locuinte bine compartimentate. Te vei simti in siguranta si confortabil, indiferent de apartamentul pe care decizi sa il cumperi.

Toate spatiile locative sunt dotate cu tehnologie avansata, ceea ce sporeste nivelul functionalitatii acestora. Structura mixta a blocurilor din ansamblul Vienna Parkside Residence consta in placi, grinzi si diafragme de beton armat, facandu-le foarte rezistente la diferite pericole, precum activitatile seismice.

Vei intalni aici peste 10 tipuri de locuinte, eficiente si durabile din perspectiva ecologica, ideale pentru familii ce au un stil de viata dinamic, dar care isi doresc si momente de liniste si intimitate.

blocuri noi si spatii pentru parcare

Localizare strategica si avantajoasa, langa noul parc Tudor Arghezi

Vienna Parkside Residence se va afla imediat langa noul parc Tudor Arghezi, o zona verde unde iti vei petrece momente relaxante alaturi de cei dragi sau unde vei putea desfasura diverse activitati sportive. O alta facilitate a parcului care incurajeaza ocupatiile recreationale este plaja ecologica, unde sunt amplasate mai multe sezlonguri din lemn, pe care te poti destinde in zilele calduroase sau serile racoroase de vara.

Deasemenea, in apropiere, Primaria Sectorului 4 va edifica un patinoar olimpic denumit Berceni Arena.

Infrastructura este in plina dezvoltare in toata zona, cu multe proiecte in desfasurare si altele deja date in folosinta. Accesul catre arterele principale din Sector, dar si catre centrul orasului, sunt facilitate de pasajul Europa Unita, podul de pe Calea Vacaresti si pasajul subteran de la Piata Sudului.

Trei bulevarde importante din proximitate au fost largite, fiind adaugate benzi aditionale, pe fiecare sens de mers, imbunatatind semnificativ traficul rutier. Nu in ultimul rand, cei care vor investi in aceste locuinte, se vor bucura si de tot ceea ce au de oferit centrele comerciale din vecinatate: Metro, Auchan, Jumbo, Carrefour, Selgros si altele.

Vienna Parkside Residence – ce diferentiaza acest ansamblu rezidential de alte proiecte imobiliare?

 • Acces la Ipoteca Verde, prin care beneficiezi de dobanzi reduse, in comparatie cu creditele ipotecare clasice;
 • Parcare subterana si supraterana, cu un numar mare de locuri pentru biciclete, masini si motociclete;
 • Consum de resurse mai mic, datorita implementarii tehnologiilor alternative de generare a energiei;
 • Spatii bine delimitate, confort sporit si un nou cartier linistit si sigur;
 • Spatii verzi, parcuri si locuri de joaca;
 • Certificare Green Homes, ce atesta responsabilitatea ecologica;
 • Materiale reflectorizante amplasate pe terase, pentru combaterea temperaturilor ridicate, pe timp de vara;
 • Spatii comerciale amenajate la parterul blocurilor, restaurante si cafenele, unde iti poti face cumparaturile si te poti delecta cu ceva delicios, evitand astfel deplasarea prin orasul aglomerat.

In incheiere

Arhitectura si designul acestui ansamblu rezidential amintesc de rafinamentul vienez, prin liniile simple si finisajele de calitate. Interiorul cartierului va cuprinde si numeroase spatii verzi, de petrecere a timpului liber, dar si zone dedicate reciclarii deseurilor, care incurajeaza un stil de viata eco-friendly.

Este un proiect amplu si ambitios, in care focusul cade pe sustenabilitate si confort, eficienta energetica si durabilitate. Vienna Parkside Residence va fi, fara indoiala, o inovatie imobiliara, cu numeroase avantaje: rezistenta la cutremure, locuinte spatioase, localizata in vecinatatea mai multor puncte de interes.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest ansamblu imobiliar, poti apela cu incredere la SudRezidential, agentul exclusiv de vanzari al proiectului Vienna Residence, principalul promotor imobiliar al zonei de sud a capitalei. Mai mult, la Credit24h, divizia financiara a grupului SudRezidential, vei gasi solutii avantajoase de finantare pentru cumpararea unei noi locuinte.

Cere Oferta
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.