Apartament nou sau apartament vechi? Care este cea mai buna optiune pentru tine?

Daca vrei sa iti cumperi un apartament in Bucuresti, exista doua optiuni: apartament intr-un bloc vechi, construit inainte de 2010 sau apartament intr-un bloc nou, construit dupa 2013, odata cu intrarea in vigoare a celei mai noi legislatii privind cutremurele.

In mod ideal, un apartament nou este alegerea naturala si corecta. Din pacate, nu toate apartamentele noi sunt o investitie inteligenta

Ce sa alegi, asadar? Apartament nou sau apartament vechi?

Apartamentele vechi au un avantaj major: pozitia. Majoritatea blocurilor vechi sunt construite in zone centrale, semicentrale sau in cartiere dezvoltate 100% din punct de vedere urban. Acest lucru le face atractive pentru inchiriere si le da o valoare de piata mai mare. Din pacate, este singurul avantaj notabil. In rest, un apartament vechi vine cu o multime de probleme:

  • este imbatranit. Durata de viata a unei case este de 50-100 de ani. Constructiile din anii ‘70 sunt deja imbatranite;
  • necesita reparatii. Un apartament vechi va avea nevoie de reparatii, atat pentru finisaje, cat si pentru instalatii. De multe ori, reparatiile sunt extrem de costisitoare;
  • nu este bine optimizat pentru un stil de viata modern. Foarte multe apartamente vechi sunt mici, nu sunt luminoase si nu sunt gandite pentru o viata cu zeci de consumatori electrici. Adaptarea lor la un stil de viata modern poate fi o reala provocare;
  • genereaza costuri mari de intretinere. Este adevarat ca in ultimii ani s-a investit destul de mult in anveloparea blocurilor, insa chiar si asa, blocurile noi sunt mai eficiente energetic decat cele vechi.
  • sunt mai putin rezistente la cutremure. Multe dintre casele vechi au trecut deja printr-un cutremur mare. Cele care nu au trecut, sunt construite dupa norme invechite, care nu garanteaza rezistenta in cazul unui seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Apartamentele noi au mult mai multe avantaje, mai ales daca sunt in cartiere bine gandite, care au deja facilitatile necesare unei vieti confortabile: magazine, scoli, gradinite, transport in comun, etc.

Apartamentele noi sunt mult mai rezistente la cutremure, sunt mai bine optimizate din punct de vedere al spatiului si genereaza costuri mici de intretinere gratie termoizolatiei eficiente, a lipsei de pierderi de caldura din cauza retelei invechite si a echipamentelor noi si mult mai eficiente.

Pe langa aceste avantaje, apartamentele noi iti ofera sansa de a-ti personaliza casa exact asa cum vrei, nu prezinta riscul de a avea aer viciat ( cu azbest, radon, mucegai si alte substante periculoase) si au o durata mare de viata, putand fi o investitie pe termen lung, chiar si pentru a fi lasate mostenire.

Cere Oferta
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.