SudRezidential.ro, cel mai amplu site imobiliar dedicat proiectelor rezidenţiale şi ansamblurilor imobiliare amplasate in Zona De Sud a Capitalei.

vanzari@sudrezidential.ro
0729.572.570

Quantum Modules Showroom

Divizia de case modulare a Quantum Real Estate Group pregateste primul showroom dedicat caselor modulare din Europa.

Suprafată teren

5.000 mp

Regim înălțime

P+1

Prețuri de la

22.900 euro

Dată predare

Martie 2022

Despre casa modulara produsa in fabrica, pe diferite tipuri de structuri

Arhitect Dimitris Dulhan

Pentru a stabili un punct de plecare clar, am sa incep prin a raspunde la o intrebare des adresata noua: “Ce sunt casele modulare cu exactitate?”

Casa modulara este o constructie usoara, ce vine in locatia clientului, rapid, iar asamblarea se face la fata locului si este mult mai accesibila in comparatie cu o casa traditionala construita din beton si caramida.

Aceste case sunt mobile, astfel incat sa le poti muta oriunde este nevoie de ele, chiar si in zonele greu accesibile.

De asemenea, sunt complet autosuficiente si permit montarea lor in orice locatie, cum ar fi o plaja, un varf de munte, ori zone in care accesul este aproape imposibil utilajelor de mare tonaj.

In general, casele prefabricate sunt structuri durabile si sigure ce pot fi produse in fabrica, intr-un timp foarte scurt, case care sunt foarte rezistente la cutremure si pot fi numite si case gata facute.

In ultima perioada interesul din partea cumparatorilor pentru acest tip de constructie a crescut foarte mult si as vrea sa detaliem mai mult acest subiect.

Vocabularul care inconjoara acest tip de constructie este foarte amplu si creste in permanenta datorita rolului din ce in ce mai mare pe care il joaca pe piata imobiliara din intreaga lume.

Acest tip de proprietate este, de asemenea din ce in ce mai popular in Europa, mai ales pentru ca oamenii cauta o schimbare a stilului de viata, probabil si ca o consecinta a pandemiei COVID-19.

Unul dintre marile avantaje ale cumpararii unei case prefabricate este pretul, care este de obicei semnificativ mai mic decat cel al constructiilor traditionale, astfel ca nu prezinta riscul depasirii bugetului initial.

Un alt avantaj al constructiei industrializate este timpul de executie, care se diferentiaza clar de constructia traditionala, deoarece la constructia industrializata, standardizarea proceselor si fabricarea intr-un mediu controlat unde exista mult mai putine variabile, ofera termene mult mai scurte de executie in comparatie cu cele traditionale, implicit economisirea consecutiva a costurilor indirecte.

Acest tip de constructie are si foarte multe alte intrebuintari, nu neaparat trebuie sa o folosesti ca pe o casa de resedinta, o poti folosi si ca pe o casa de vacanta.

Aceste case pot fi proiectate si produse in scopuri foarte diferite si ulilizate in foarte multe sectoare si domenii de activitate.

Pot fi utilizate precum zone de cazare, birou de administrare pe santier, diferite tipuri de unitati locative pentru industria Horeca sau in industria ospitalitatii, unde chiar sunt foarte cautate de catre clienti.

Desi casele prefabricate sunt considerate structuri simple, accesibile, cu un aspect neimpresionant, se pot produce case destul de luxoase, cu design modern si structuri durabile, de inalta calitate, in care mii de oameni sa poata locui in siguranta, perioade lungi de timp.

Se produc zilnic, peste tot in lume, mii de astfel de constructii modulare, prefabricate, pe diferite tipuri de structuri usoare, cum sunt: casele pe structura de lemn, pe structura metalica simpla, pe structura metalica modulara, din panouri Sip sau Timber Frame. Capacitatea fabricilor de a produce si livra structuri foarte mari si multiple intr-un timp foarte scurt, creste de la o zi la alta.

De ce am alege o astfel de locuinta prefabricata, in detrimentul unei locuinte construite in mod traditional din beton si caramida, asa cum suntem, de altfel obisnuiti?

Aici este un punct sensibil, pentru ca schimbarea de mentalitate incepe sa se produca si in Romania, o data cu trecerea la o alta generatie.

O casa modulara este o casa unica deoarece este construita intr-o fabrica unde procesul de fabricare este controlat permanent si totodata, industrializat.

Construirea in acest mod reduce la minim eventualele intarzieri si nu depinde de clima.

Depozitarea materialelor de constructii in locurile special amenajate ale aceleiasi fabrici elimina de asemenea posibilitatea ca materialele utilizate sa nu fie conforme.

Casele modulare fabricate sunt accesibile si special gandite pentru a oferi cat mai multe avantaje si beneficii.

Timpul de constructie este unul rapid, proiectele sunt deja realizate, iar modulele se produc in fabrica si montate ulterior pe santier.

Montarea se poate face aproape in orice anotimp, din prisma faptului ca intreaga structura a casei este prefabricata.

Aceasta se poate monta de exemplu in anotimpurile reci, fara masuri speciale, ceea ce constituie un avantaj al sistemului uscat de constructie, pe cand sistemele clasice au nevoie de temperaturi ridicate pentru pregatirea si executia constructiei, acestea neputand fi realizate pe timp de frig sau inghet.

Datorita greutatii scazute si a gradului ridicat de elasticitate, constructia rezultata confera o rezistenta ridicata in cazul cutremurelor, aceasta fiind performanata si din acest punct de vedere.

Care sunt cele mai importante avantaje ale acestor tipuri de constructii pe care trebuie sa le cunoasteti, daca va aflati in cautarea unei locuinte de acest tip?

Casele modulare sunt rezistente, rapide in executie si montaj, au izolatie termica si fonica ridicata, sunt ecologice, nu dauneaza mediului precum structurile din beton armat, sunt rezistente la foc si nu implica perioade lungi de constructie, asadar puteti detine o astfel de casa in doar cateva saptamani.

Casele prefabricate iti ofera un numar mare de avantaje, raportat la casele clasice, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt tot mai cautate in prezent:

 • Au un design flexibil, exista varietate in ceea ce priveste modele de case, atat la interior, cat si exterior.
 • Costul caselor prefabricate este mult mai scazut in comparatie cu cel al caselor din structuri din beton armat.
 • Pentru o casa prefabricata nu necesita sa economisim bani ani de zile.
 • Casele prefabricate sunt produse in fabrica si sunt asamblate doar pe teren, timpul de finalizare fiind de doar cateva zile.
 • Casele prefabricate sunt construite din materiale moderne, care ofera eficienta energetica si siguranta suplimentara.
 • Casele prefabricate nu sunt expuse umiditatii, peretii ramanand uscati si fara risc de mucegai.
 • Pretul unei case modulare este mult mai mic, decat pretul unei case normale cu dimensiuni similare.
 • Realizarea tuturor elementelor componente ale casei sunt perfect drepte, ceea ce duce intr-un final la o executie foarte usoara si accesibila a finisajelor interioare.
 • Fiecare element component al caselor modulare este obtinut prin metode de prelucrare foarte precise, de unde rezulta faptul ca la final nu exista imperfectiuni de corectat, asa cum se intampla in cazul caselor construite clasic.

Toate aceste avantaje au facut ca cererea pentru case modulare sa fie din ce in ce mai mare. Aceste case ofera acum cel mai bun raport calitate-pret.

In ziua de azi, poti gasi online o gama variata de modele de case, cu stiluri arhitecturale diferite si compartimentari cat mai diversificate, astfel incat sa poti identifica cu usurinta modelul de casa dorit.

“Au nevoie aceste constructii de fundatii sau nu?” O intrebare primita mereu din partea clientilor nostri.

Acest tip de constructie este o constructie usoara, iar din acest considerent greutatea mica a structurii presupune proiectarea si executarea unor fundatii de dimensiuni mai mici, ceea ce implica si aici costuri reduse, deci raspunsul este da, avem nevoie de o fundatia simplificata.

O alta intrebare des intalnita: “Sunt casele modulare constructii ecologice?”

Constructia de locuinte modulare este mai ecologica decat orice alta constructie realizata in mod traditional.

Sunt utilizate materiale de constructie proiectate la milimetru, iar reciclarea efectiva a resturilor realizate este posibila la majoritatea componentelor de fabricare a casei.

Asta inseamna ca toate materialele in exces pot fi ulterior reciclate cu usurinta, atat in fabrica cat si in orice alt atelier. In consecinta, in timp ce deseurile de la un santier conventional se duc de obicei intr-un depozit sau poate chiar la groapa de gunoi, deseurile dintr-o casa modulara sunt reciclate.

Timpul de constructie in general va fi redus datorita lucrarilor simultane, atat pe santier, la fundatie si utilitati, dar si in fabrica la constructia de casa propriu-zisa, deci un consum de resurse foarte scazut.

Casele prefabricate sunt fabricate intr-un mediu de productie monitorizat si verificat riguros, unde calitatea este in prim plan.

Procesul de productie genereaza mai putine deseuri decat productia unei case obisnuite, iar materialele sunt 100% reciclabile.

Acum as vrea sa va spun care sunt costurile unei asemenea locuinte.

Casele prefabricate au avantajul de a fi finalizate intr-un timp mult mai scurt, cu 60-75% mai rapid, comparativ cu o constructie conventioanala din beton armat si caramida.

Perioada de constructie care dureaza saptamani sau chiar luni in cazul constructiilor de beton armat, nu depaseste, de regula, o saptamana in cazul caselor prefabricate.

Acest avantaj important face ca modelele de case prefabricate sa fie mai avantajoase in comparatie cu alte modele de locuinte.

Manopera greoaie si costisitoare a unei locuinte din beton, care necesita un buget considerabil este practic eliminata de acest sistem nou de asamblare simpla a unor componente prefabricate.

Avantajul oferit in aceasta situatie ii motiveaza pe cei care doresc sa detina o casa modulara prefabricata, indiferent de tipul de structura ales.

Preturile caselor prefabricate difera in functie de model, de proprietati, de dimensiune, de forma acesteia, sau de tipul de casa ales. Intotdeauna o asemenea locuinta este cu mult mai accesibila din punct de vedere financiar, decat orice alta locuinta din clasa sa.

Grupul Quantum se pregateste intens de lansarea primului showroom dedicat caselor de acest tip.

Suntem la doar cateva saptamani distanta de momentul in care vom inaugura primul showroom dedicat caselor modulare, caselor prefabricate, din intreaga Europa.

Grupul Quantum se concentraza acum pe 4 proiecte rezidentiale de locuinte verzi, eficiente energetic, smart si sustenabile din aria de sud a zonei metropolitane Bucuresti, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde sunt comasate aceste proiecte.

Avem acum aceste 4 proiecte in lucru care compun cele doua divizii ale grupului Quantum si anume: Quantum Rezidential si Quantum Modules.

Quantum Group Rezidential este divizia care se ocupa de constructia si dezvoltarea a doua proiecte rezidentiale de mari dimensiuni dedicate vilelor verzi, constructii conventionale de imobile tip vila si anume: Quantum Club Residence si Quantum Garden Residence, doua proiecte excelente, complete si echilibrate.

Quantum Modules este divizia pe care eu o conduc si impreuna cu echipa mea dezvoltam si construim, atat primul showroom dedicat caselor modulare din Europa numit Quantum Modules Showroom, cat si primul proiect sau daca vrei primul ansamblu de case modulare din Romania numit Quantum OxyGo Green.

Din cunostintele noastre nu exista, momentan in Europa un proiect integrat compus din case modulare, cum este noul nostru proiect Quantum OxyGo Green.

Cand vor fi gata toate acestea si care este scopul acestui nou showroom?

Casele modulare devin o varianta de constructie din ce in ce mai populara si ceruta de catre piata imobiliara autohtona, asa ca am decis sa intram pe aceasta piata si sa ne pozitionam puternic inca de la inceput.

Quantum Modules Showroom este doar primul dintr-o serie de trei showroom-uri pe care dorim sa le deschidem pana in 2023, deci planurile sunt mult mai ample.

Primul showroom dispune de 5000 mp de spatiu expozitional in aer liber, unde vor fi prezentate peste 50 de modele diferite de case modulare si promite cea mai dinamica si interactiva experienta, datorita multiplelor facilitati complementare oferite vizitatorilor sai, cum sunt zonele tehnice demonstrative, zonele de lucru, zonele de informare, de relaxare si cele de vanzare. Practic, am selectat cei mai buni constructori de case modulare din Europa, cu care am intrat intr-o relatie de business, in urma careia vom aduce produse in noul nostru showroom, pana la finalul anului in curs.

Clientii vor avea posibilitatea de a vizita fizic peste 50 de tipuri si modele diferite de case, vor interactiona cu tehnicienii nostri, vor putea vedea practic cu ochii lor cum se asambleaza sau cum se finiseaza o asemenea casa, cu ajutorul diferitelor workshop-uri tehnice pregatite de noi.

Atmosfera va fi foarte dinamica si interesanta, iar experienta vizitarilor noului showroom va fi de neuitat, deoarece am pregatit clientilor nostri o serie de surprize.

Fiecare dintre casele expuse in showroom va avea o tema si va purta numele unui brand renumit care a ales sa se alieze acestui concept de case modulare, asadar experienta pe care o pregatim in detaliu pentru dumneavoastra va fi una extraordinara.

Unde vor fi amplasate celelate showroom-uri QUANTUM Modules?

Primul showroom pe care il deschidem la finalul acestui an este amplasat in zona de sud, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde avem comasate si celelate proiecte rezidentiale si proiectul Quantum OxyGo Green de case modulare.

Un alt showroom pe care il vom inaugura la finele anului 2022 este stabilit deja in zona de nord a Capitalei, o zona excelenta care dispune de trafic intens auto si pietonal.

Cel de-al treilea showroom la care lucram inca de pe acum se va deschide in zona de vest a Capitalei, undeva in Militari la iesirea spre autostrada, dar nu mai devreme de 2023.

Trebuie sa mentionez ca celelate doua showroom-uri pe care le vom deschide vor avea o suprafata expozitionala dubla, adica 10.000 mp si bineinteles ca numarul de case prezentate se va dubla.

OxyGo Modules, primul proiect rezidential de case modulare din Romania.

De ce nu un proiect de case modulare oferite spre vanzare clientului care locuieste intr-o zona cu aglomerare urbana?

De ce nu o casa deosebita, usor de intretinut, la o mica distanta de Bucuresti?

De ce sa nu fim atenti la resursele financiare si sa micsoram costurile de intretinere exagerate, mai ales in aceasta perioada in care toate preturile au explodat?

De ce sa nu mergem la finalul unei saptamani petrecuta in agitatia orasului sa nu ne bucuram de un alt peisaj, tot la noi acasa, dar in mijlocul naturii, intr-un mic colt de rai, unde avem tot confortul necesar, iar copiii sa se poata juca in liniste?

De ce sa nu ne deschidem orizonturile catre acest tip de casa, preferat de catre oamenii din intreaga lume?

De ce sa nu inlocuim stilul conventional, cu unul nou, modern, performant adaptat zilelor noastre?

De ce sa nu imbratisam noul, modernul, tehnologia actuala si bineinteles beneficiile unei case moderne, eficiente energetic, sustenabile si verzi?

Iar in legatura cu preturile as putea sa spun tuturor clientilor nostri ca vor fi uimiti, vom lansa cele mai accesibile case modulare, cu preturi decente si cat se poate de convenabile.

Sursa :”Dimitris Dulhan, arhitectul sef al Quantum Real Estate Grup”

Citeste mai multe

Manager Proiect

Dimitris-Dulhan-tel-0722.545
Dimitris Dulhan

Formular de contact

  *Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

  *Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

  *De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

  *Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

  *In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, prevederile privind TVA-ul redus de 5% se aplica pentru livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, achizitionate de persoane fizice.

  Nota: Conform OUG 226/2020 publicata in MOF 1332 din 31.12.2020, prevederea privind majorarea plafonului de TVA redus de 5%, pana la 140.000 euro, prin echivalent lei exclusiv TVA, pentru locuintele achizitionate de persoanele fizice, a fost amanata pana la 01.01.2022.

  Pretul afisat, ce include cota redusa de TVA de 5% pentru persoane fizice, este aplicabil doar in masura in care prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare/ livrarii bunului.

  Alte Proiecte Rezidențiale

  Ansambluri rezidentiale - apartamente si vile in Bucuresti / Ilfov

  Call Now Button