Casele modulare din panouri SIP. Ce trebuie sa stii despre ele?

Daca ai un teren si vrei sa iti construiesti o casa ieftina, eficienta energetic si foarte flexibila in ceea ce priveste calitatile estetice, casele modulare din panouri SIP sunt una dintre cele mai bune optiuni. Desi nu sunt inca atat de populare in Romania, proiectul Quantum Modules isi doreste sa schimbe asta, date fiind numeroasele avantaje pe care aceste case le au.

Daca vrei sa vezi cateva case modulare construite din panouri SIP, Quantum Modules iti pune la dispozitie prima expozitie de case modulare in aer liber (Quantum Modules Expo), unde poti gasi peste 25 de modele de diverse forme si marimi.

Aici poti gasi casele deja construite, le poti analiza in detaliu si poti pune intrebari despre ele, beneficiind de experienta specialistilor.

Ce sunt, de fapt, casele din panouri SIP?

Sunt case a caror structura este realizata din panouri de tip sandwich, denumite SIP. Practic, toate zidurile unei astfel de case sunt compuse din 2 placi OSB si un strat interior de polistiren. Este o solutie simpla, insa extrem de eficienta, care poate sa raspunda cu succes celor mai importante cerinte ale utilizatorilor:

  • rezultatul final scoate putini bani din partea investitorilor;
  • executia se face intr-un timp foarte scurt;
  • flexibilitatea oferita este una uriasa, aceste case putand fi ridicate in orice loc si in orice anotimp;
  • eficienta energetica, rezistenta la cutremure si rezistenta la alti factori de mediu sunt, de asemenea, puncte forte.

Pe langa acesste avantaje, un alt punct forte al caselor din panouri SIP este faptul ca pot fi mutate cu usurinta dintr-o parte in alta si ca atunci cand nu mai este nevoie de ele, pot fi reciclate. Impactul pe care il au asupra mediului este minim

De ce sa alegi o astfel de casa in detrimentul unei case traditionale?

Desi toate caracteristicile caselor din panouri SIP sunt atractive, majoritatea oamenilor prefera, totusi, o casa traditionala din BCA, caramida sau lemn. Pe langa costul redus si executia intr-un timp foarte scurt, constructiile din panouri SIP sunt foarte convingatoare prin faptul ca nu au erori de executie.

Toate componentele (placile OSB si placile din polistiren), sunt produse in spatii special amenajate si sunt dimensionate computerizat. In momentul in care sunt puse in opera, acestea se imbina perfect si reusesc sa ii confere noii case caracteristici remarcabile: pereti perfect drepti, imbinari fara erori, rezistenta foarte buna in timp. Gratie proprietatilor, o casa din panouri SIP poate avea o durata de viata cel putin la fel de mare precum o casa traditionala, fara a avea nevoie de ingrijiri speciale.

Constructia cu panouri SIP, o istorie suficient de bogata pentru a demonstra eficienta

Constructia de case cu panouri SIP este o noutate pe piata imobiliara din Romania. Cu toate astea, conceptul nu este unul nou. Panourile structurale izolate (Structural Insulated Panels) au fost inventate si dezvoltate in 1935, de catre Laboratorul de Produse Forestiere (FPL) din Madison, Wisconsin.

Prototipul a fost folosit pentru a construi case de test. Acestea au fost monitorizate de-a lungul a mai bine de 30 de ani, timp in care au rezistat fara probleme.
In 1937 a fost construita chiar si o casa ce a fost folosita constant pana in 1998, suportand climatul sever din Wisconsin.
Istoria arata, asadar, ca acest tip de constructii poate sa reziste factorilor de mediu si trecerii timpului, fiind o alternativa excelenta la solutiile clasice.

Cere Oferta
Suna
Locatie

SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.