Quantum Premium Modules Group

Quantum Premium Modules Group

Quantum Premium Modules Group este un grup de lucru in industria imobiliara din Romania, mai exact un parteneriat pentru investitii in acest domeniu, realizat de catre managementul companiei SudRezidential.ro.

Contacteaza-ne

Prezentare

MicrosoftTeams image 79
Ce este Quantum Premium Modules Group?

Este un grup de lucru in industria imobiliara din Romania, mai exact un parteneriat pentru investitii in acest domeniu, realizat de catre managementul companiei SudRezidential.ro.

Acesta are drept scop dezvoltarea de proiecte imobiliare mixte, alcatuite din locuinte cu regim de inaltime redus, precum case si vile, dar si proiecte comerciale, de dezvoltare a facilitatilor sociale si de shopping, in sudul zonei metropolitane a capitalei, o zona aflata intr-o continua expansiune rezidentiala.

Primul pas in realizarea acestui demers a inceput prin achizitionarea unor terenuri de mari dimensiuni, in vederea construirii ulterioare a diferitelor proiecte propuse, care includ atat proiecte rezidentiale, cat si comerciale, complementare sau logistice.

Cine sunt membrii acestui grup de investitii imobiliare?

Membrii acestui grup de investitii imobiliare sunt persoane din industria imobiliara care se bucura de o vasta experienta in dezvoltarea atat a proiectelor rezidentiale, cat si a celor non-rezidentiale, „actori” cu renume si expertiza indelungata pe piata imobiliara. In plus, grupul include societati si fonduri de investitii cu o reputatie solida si o istorie impecabila in ceea ce priveste proiectele anterioare, avand un istoric de succes in colaborarile anterioare incheiate in parteneriat cu SudRezidential.

Care este amploarea acestor investitii realizate de Quantum Premium Modules Group pana acum?

De la infiintare, din a doua parte a anului 2020 si pana la inceputul anului 2022, au fost investite in diferite proprietati imobiliare si, in special in terenuri si cladiri, aproximativ 5 milioane de Euro.

Aceasta faza reprezinta numai inceputul pentru aceste investitii, estimandu-se ca valoarea totala a lor va ajunge la cateva zeci de milioane de euro. Cu toate acestea, este prematur in acest moment sa discutam in detaliu despre sume, deoarece proiectul se afla inca intr-o faza incipienta de dezvoltare si exista o probabilitate ridicata ca extinderea acestuia sa fie rapida si sa creasca exponential pe masura ce zona si proiectele propuse incep sa prinda contur si sa fie implementate.

De catre cine este reprezentat si sustinut brandul Quantum Premium Modules Group?

Grupul dispune de infrastructura completa a companiilor SudRezidential si de implicarea intregii echipe manageriale, care, de altfel, a elaborat si un master plan de investitii pe un termen de 5 ani, care sta la baza acestui brand.

De asigurarea creditarii financiar-bancare se va ocupa Credit24h.ro, divizia financiara SudRezidential, care va asigura atat finantarea proiectelor, cat si achizitia locuintelor de catre noii locatari ai proiectelor ce se vor derula. Avand intregul suport al celorlalte divizii si departamente ale grupului SudRezidential, care vor solutiona toate provocarile in house, putem spune ca exista toate ingredientele pentru un nou capitol de dezvoltare imobiliara durabila si de succes.

Un aspect deosebit de important este ca proiectarea viitoarelor ansambluri rezidentiale va beneficia de intreaga expertiza a departamentelor de management si proiectare ale grupului. In prezent, proiectarea se afla deja in curs de realizare, fiind in etapa finala, iar arhitectii SudRezidential au initiat si au obtinut autorizatia pentru primele proiecte rezidentiale.

Departamentul de Vanzari SudRezidential, cunoscut ca unul dintre cele mai eficiente si premiate departamente de vanzari din Romania, colaboreaza in prezent cu departamentele de Marketing pentru a crea identitatile vizuale ale acestor proiecte si pentru a finaliza ultimele detalii inainte de lansarea lor pe piata.

O alta divizie importanta din cadrul grupului este Avalon Romania Building Industry, companie care se va ocupa in totalitate si cu prioritate de aceste proiecte, pentru a asigura logistica derularii lucrarilor, urmand sa livreze toate materialele de constructii si echipamentele necesare pentru construirea acestor ansambluri de locuinte si functiuni complementare.

Prin urmare, acest parteneriat va avea toate premisele unui proiect de mare succes, fiind gandit si realizat unitar cu suportul deplin al tuturor departamentelor din cadrul grupului: tehnic, juridic, management, proiectare, executie, si nu in ultimul rand, cu ajutorul know-how-ului si experientei de peste 10 ani dobandita in derularea unor astfel de proiecte.

Ce proiecte sunt dezvoltate in acest moment de catre Quantum Premium Modules Group?

Anul acesta am decis initierea a 4 din cele 5 proiecte stabilite initial cu partenerii nostri. Primul pas, sau mai exact, primul proiect, vizeaza edificarea ,,cartierului general”, mai exact un centru complex de comanda si coordonare a proiectelor rezidentiale, care va consta intr-o cladire mixta de birouri si spatii comerciale, aflata in imediata apropiere a celorlalte proiecte de locuinte.

Cladirea se numeste Qtm Home Center si va fi compusa, pe langa spatiile comerciale aflate la parter, din birourile grupului de lucru aflate la etaj, un showroom de materiale si echipamente ce vor fi folosite in cadrul proiectelor noastre, precum și un departament de design interior, unde designerii vor stabili, conform indicatiilor cumparatorilor de locuinte, ce finisaje si echipamente se vor folosi in amenajarea viitoarei locuinte. De asemenea, in cladire vor functiona Departamentul de Vanzari si Departamentul Financiar, care va asigura finantarea adecvata fiecarui client. Ultimul etaj al acestui imobil va gazdui un spatiu dedicat recreerii si discutiilor cu partenerii nostri, sub forma unei cafenele cu ,,arome” imobiliar-financiare.

Un alt proiect pe care il incepem in primavara acestui an se numeste Quantum OxyGo Park Berceni si este localizat chiar langa centrul mentionat anterior, acesta constand intr-un proiect mixt de vile, alcatuit din case individuale, vile alipite la calcan, dar si un alt model de vila de dimensiuni mai mici, solicitat in special de catre clientii nostri tineri, aflati la inceput de drum.

Proiectul se intinde pe o suprafata de 16.000 mp si este gandit in cel mai mic detaliu de catre arhitectii nostri, fiind conceput astfel incat sa convinga prin design si executie, inca de la prima intalnire.

Acesta va beneficia de multiple facilitati, printre care acces facil auto prin 4 cai de acces generoase, dintre care 2 cu acces direct din drumul principal, Soseaua Berceni; drumurile interioare vor avea o latime de 9 metri. De asemenea, va fi amenajat un magazin modern de tipul Shop&Go, cu o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati, un Bistro Italian, o sala de fitness si o cafenea moderna, toate fiind integrate in cadrul ansamblului.

In primavara acestui an, incepem constructia unui alt proiect rezidential de vile, situat la o mica distanta de cel mentionat anterior, denumit Quantum OxyGo Park Vidra, un proiect deosebit de amplu realizat pe o suprafata mult mai mare de teren. Proiectul se remarca prin locuintele eficiente energetic si moderne din punct de vedere arhitectural, avand o compartimentare excelenta. Un aspect foarte important al acestui proiect cu 68 de case este dat de loturile de teren alocate vilelor, care sunt insotite de terenuri ample, avand suprafete incepand de la 350 mp. Acest proiect va include 4 cladiri mixte, comerciale si de facilitati, in care vor fi disponibile diferite servicii pentru rezidenti.

Proiectul se va edifica pe o suprafata de 35.000 mp, avand acces si deschidere directa din Soseaua Berceni, pe un drum intern foarte generos de 11 m latime, accesul fiind foarte facil si rapid catre soseaua de centura a Capitalei si viitoarea autostrada de centura, pentru care s-au inceput lucrarile de edificare in acest an.

In proiectarea acestui ansamblu rezidential, ne-am ghidat dupa sugestiile si solicitarile clientilor nostri, dedicandu-ne si gandindu-ne la satisfacerea celor mai exigente dorinte si cerinte ale acestora. Din aceste motive, acest proiect de suflet al nostru a fost conceput cu foarte mare grija si pasiune, putand spune ca este de departe cel mai echilibrat, aerisit si modern proiect rezidential din aceasta zona metropolitana. Intimitatea locatarilor a fost un alt aspect important, imobilele au fost amplasate astfel incat sa existe o distanta suficienta intre ele, pentru a satisface si acest aspect important pentru cumparatori.

Nu in cele din urma, dorim sa mentionam si cateva informatii despre Quantum Modules Premium Modular Building System, si anume faptul ca, desi ne aflam in faza de autorizare, vom demara cat de curand posibil constructia primului showroom dedicat caselor modulare din Europa.

Noul Showroom este amplasat intre cele doua ansambluri rezidentiale de locuinte, cu o deshidere stradala excelenta, accesul urmand a se face direct din Soseaua Berceni, scopul fiind sa expuna in cel mai scurt timp foarte multe modele de case modulare oferite spre vanzare la preturi promotionale.

In paralel cu primul showroom dedicat caselor modulare, vom dezvolta si primul proiect, sau, daca vreti primul ansamblu de case modulare din Romania, numit Quatum OxyGo Park.

Din cunostintele noastre, momentan nu exista in Europa un proiect integrat compus din case modulare similar noului nostru proiect Quantum OxyGo Park.

Cand vor fi livrate primele unitati locative din cadrul proiectelor Quantum Premium Modules Group?

Speram ca in cea de-a doua parte a anului 2023 sa incepem sa livram clientilor nostri primele locuinte, atat in Quantum OxyGo Park Berceni, cat si in proiectul Quantum OxyGo Park Vidra.

In ceea ce priveste cladirea centrala Qtm Home Center, aceasta se va da in folosinta pana in Septembrie 2023, iar Showroomul de case modulare a fost deja inaugurat.

Chiar daca sunt proiecte dificile si ample, care necesita o atentie deosebita pentru detalii, credem ca printr-o mobilizare excelenta a echipei si prin faptul ca suntem pregatiti, din toate punctele de vedere, le vom termina la timp, poate chiar mai repede, dar sunt multi factori care nu tin de noi.

Ce planuri sau ce investitii aveti in viitor pe langa cele mentionate deja?

Exista un proiect grandios la care ne gandim de mai multa vreme, dar despre care am prefera sa nu vorbim foarte multe, deoarece am dori intai sa il vedem materializat si apoi sa il prezentam la momentul si la timpul potrivit, insa va putem da cateva detalii despre acest concept. Mai exact, este vorba despre Qtm City Residence care va fi, poate cel mai mare proiect rezidential din zona metropolitana, deoarece dimensiunile acestuia, si aici ne referim la cateva zeci de hectare de teren dedicate in special locuintelor cu regim de inaltime redus, il vor face sa fie cel mai complex si important proiect rezidential din zona de Sud a Capitalei, un proiect care abunda in facilitati, spatii verzi, zone de petrecere a timpului liber si spatii pentru wellness. Ne dorim ca acest proiect sa vada lumina zilei cat mai curand si sa fie un succes, pentru membrii acestuia, dar mai ales pentru cei care vor decide ca este timpul sa aiba casa lor.

Cine sustine acest proiect si care sunt proiectele legislative care pot ajuta acest demers imobiliar de aceste proportii?

Suntem sustinuti si implicati in acest proces impreuna cu Urbanis Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania, la care suntem afiliati inca din anul 2012, cea mai mare asociatie de acest profil din Romania, o asociatie care are deja un istoric destul de bogat in ceea ce priveste discutiile la nivel institutional cu autoritatile centrale nationale sau internationale: Gurvernul Romaniei, Banca Mondiala, Fondul Monetar International, Banca Nationala a Romaniei si, nu in ultimul rand, autoritatile locale, care inteleg importanta unor astfel de proiecte de dezvoltare imobiliara durabila, menita sa aduca un plus de valoare atat comunitatilor locale cat si economiei nationale in general.

Urbanis a initiat modificarea mai multor proiecte legislative foarte importante privind piata imobiliara din Romania. Daca ar fi sa mentionam, printre cele mai importante sunt cele legate de majorarea pragului/plafonului de TVA de 5% de la 450.000 lei la 120.000 euro si eliminarea restrictiei privind achizitia unei singure locuinte cu TVA redus, acestea fiind rezultatul unor demersuri destul de anevoioase, insa ceea ce conteaza este faptul ca, in centrul acestor solicitari de modificare a legislatiei se afla, in final, clientul cumparator, care poate astfel sa-si achizitioneze casa mult dorita.

De ce sudul zonei metropolitane a Bucurestiului?

In primul rand, infrastructura, in al doilea rand, experienta indelungata pe care o avem in aceasta zona, iar in al treilea rand, accesibilitatea financiara atat pentru cumparatori, cat si pentru investitori.

Infrastructura deja creata de catre autoritati in ultima perioada si in aceasta zona este de-a dreptul impresionanta. In doar cativa ani, Sectorul 4 si localitatile limitrofe din zona metropolitana, asa cum este zona Berceni-Vidra, s-au dezvoltat intr-un ritm extrem de alert.

Spre exemplu, Soseaua Berceni a fost complet modernizata, fiind largita la 4 benzi de circulatie, iar in prezent se lucreaza la pasajul auto, sau mai bine zis la giratoriul de la iesirea din Bucuresti via Comuna Berceni, lucrari care vor aduce un mare plus traficului catre si dinspre aceasta localitate.

Sa nu uitam faptul ca au fost demarate lucrarile la Autostrada A0, noul inel median al Capitalei, probabil una dintre cele mai importante autostrazi la care se va lucra in urmatorii ani si care va fluidiza tot traficul catre si dinspre zonele metropolitane ale Capitalei, aceasta fiind situata in imediata apropriere a zonei noastre de interes.

O alta informatie foarte importanta se refera la transportul in comun, si aici ne referim la Metrou. Conform ultimelor informatii, Sectorul 4 a inceput lucrarile de construire a unei noi statii de metrou chiar la Soseaua de Centura. O veste extrem de buna o reprezinta constructia unor noi statii de metrou supraterane chiar in Comuna Berceni, aceasta urmand sa devina prima localitate din Ilfov si din zona metropolitana a Capitalei care va beneficia de cel mai modern si rapid mijloc de transport catre Capitala.

Statiile de metrou vor beneficia de toate dotarile moderne, precum parcari de tipul Park and Ride, fiind foarte utile celor care locuiesc sau lucreaza in aceasta noua zona de expansiune urbana.

In concluzie, infrastructura din aceasta zona va beneficia de cele mai moderne si rapide cai de acces si transport: conexiuni multiple catre si dinspre Centura Capitalei, acces facil la Autostrada Soarelui si Autostrada A0, mai multe statii de metrou, unele chiar in Comuna Berceni, trama stradala modernizata in Comuna Berceni si Vidra, lucrari care vor reduce enorm timpul de tranzit, astfel incat distanta de doar 15 km pana in centrul Capitalei si de doar 1-2 km pana la noile statii de metrou va reduce timpul de transport. Dupa cum stim, timpul a ajuns un element esential al vietii noastre si credem noi ca este mai importanta distanta in timp, decat distanta in kilometri.

Aceaste zone exclusive de case si vile, pe care Quantum Premium Modules Group le va dezvolta in perioada imediat urmatoare, vor beneficia de un acces rapid si facil catre numeroasele scoli, gradinite, crese, centre comerciale, magazine de retail, unitati spitalicesti si de toate avantajele unei vieti moderne si civilizate.

Din punct de vedere al sigurantei si securitatii, vorbim despre o zona cu una dintre cele mai scazute rate ale criminalitatii si cu o siguranta crescuta din punct de vedere seismic, aceasta zona fiind una dintre cele mai sigure zone seismice din zona Bucurestiului, datorita acceleratiei scazute a placilor tectonice din zona.

Toate aceste aspecte ofera posibilitatea dezvoltarii pe termen lung a comunitatilor de acest fel si sunt doar cateva din motivele care ne-au atras atentia atunci cand am decis sa investim in aceasta zona si sa ne implicam in constructia de ansambluri rezidentiale de case/vile, nu doar de apartamente asa cum am fost obisnuiti pana acum.

In al doilea rand, asa cum am mentionat anterior, experienta si istoricul entitatilor implicate in acest mega proiect de dezvoltare rezidentiala este un alt aspect foarte important. Am selectat pentru aceste proiecte un anumit tipar si profil de investitor, si anume dezvoltatori care au experienta de minim cateva sute de imobile deja realizate in aceasta zona si care beneficiaza de un feedback foarte bun din partea cumparatorilor. Daca adaugam experinta noastra de peste 10 de ani de activitate neintrerupta in dezvoltarea proiectelor rezidentiale de mari dimensiuni, preponederent in aceasta zona, consideram ca exista toate ingredientele pentru un proiect de mare succes.

Dupa cum toti stim, pretul terenurilor pentru constructia de locuinte a crescut considerabil in ultima perioada si a devenit din ce in ce mai dificila identificarea zonelor pentru edificarea de locuinte la un pret relativ redus. Din fericire, aceasta zona permite la acest moment, identificarea unor zone extinse cu teren liber pentru edificarea de locuinte de acest tip. Un pret mai redus al terenurilor se traduce intr-un pret mai redus pentru cei care vor achizitiona case sau vile in cadrul proiectelor noastre.

Cine sa va ocupa de vanzarea proprietatilor dumneavoastra si de gasirea solutiilor financiare?

Asa cum am mentionat anterior, grupul Quantum este reprezentat exclusiv de catre SudRezidential.ro, principalul promotor al zonei de sud a Capitalei si cea mai importanta companie imobiliara din zona de Sud a Capitalei, care va realiza conceptul, branding-ul, marketing-ul si vanzarea tuturor imobilelor din cadrul grupului. Finantarea proiectelor, prin aceasta intelegand atat finantarea dezvoltatorilor imobiliari, daca este cazul, cat si finantarea bancara a cumparatorilor va fi asigurata de catre Credit24h.ro, divizia financiara a grupului SudRezidential, iar Asociatia Dezvoltatorilor – Urbanis este entitatea in care ne regasim cu totii si, bineinteles, ca suntem sustinuti si reprezentati ca membrii cu drepturi depline.

Care este profilul clientului produselor Quantum Premium Modules Group, cui se adreseaza mai exact aceste locuinte?

Ne place sa credem ca nu construim doar locuinte, ci cream comunitati trainice, in care oamenii se vor bucura in fiecare clipa de alegerea facuta si in care isi vor creste copiii in cele mai civilizate conditii de bunastare si confort.

Produsele noastre se adreseaza oricarui tip de client, indiferent de statutul social, iar aceasta se vede cu ochiul liber in diversitatea spatiilor locative pe care le punem la dispozitie.

Practic, poti alege locuinta care ti se potriveste, adaptata nevoilor tale intr-un anumit moment al vietii tale si daca simti ca este momentul sa ai propria casa, te invitam sa explorezi produsele imobiliare oferite de Quantum Premium Modules Group. Totul este gandit astfel incat procesul de la intentie pana la achizitionarea unei locuinte in cadrul proiectelor noastre sa fie cat mai simplu si prietenos posibil. Din momentul in care clientul a ales ceea ce i se potriveste, noi ne ocupam de toate aspectele, pana la semnarea documentelor de proprietate, iar cand spunem „toate”, ne referim chiar la tot: documentatie, consultanta, aspecte juridice, finantare, design, finisaje – adica oferim o casa „la cheie” in adevaratul sens al expresiei.

Ce ne puteti spune despre dotarile speciale ale proiectelor Quantum Premium Modules Group?

Imobilele care vor fi realizate in cadrul proiectelor Quantum Premium Modules Group vor fi cu totul deosebite, in special pentru segmentul de piata caruia ne adresam. Acestea vor fi adaptate la ultimele tendinte tehnologice si energetice din domeniu, inclusiv conceptele de „case inteligente”, „case eficiente energetic” si „case verzi”.

Lucram in prezent la selectarea modulului de casa inteligenta. Analizam mai multe echipamente de tipul smarthome si vom alege un sistem care este prietenos pentru utilizator si extrem de scalabil si adaptabil. Astfel, clientii nostri vor beneficia de la inceput de experienta noastra si de avantajul unor astfel de sisteme de automatizare. Ca un mic indiciu, ne gandim la un sistem integrat de ultima generatie furnizat de unii dintre cei mai renumiti provideri din lume, cum ar fi Google-Nest Home, care va permite controlul climatizarii si incalzirii, controlul accesului in locuinta, camere inteligente si numeroase alte automatizari, toate pentru confortul si usurinta utilizatorilor.

Pentru ca societatea si lumea intreaga s-au schimbat, credem ca este un moment foarte bun pentru a face si noi o tranzitie catre cele mai moderne si renumite certificari verzi pentru locuinte. Aici nu vorbim doar despre respectarea cerintelor directivelor europene nZEB (Nearly Zero-Energy Buildings) privind eficienta energetica, care au devenit aplicabile si carora trebuie sa ne aliniem in perioada urmatoare, discutam despre aderarea la unele dintre cele mai importante certificari de ,,case verzi” din domeniu, care implica atat un proces de constructie prietenos cu mediul inconjurator, cat si indeplinirea unor criterii obligatorii de certificare privind performanta de mediu, reciclare, eficienta consumului de energie, apa, sanatate si bunastare pentru locuitorii noilor locuinte. Pentru a intelege mai bine ce inseamna o locuinta certificata verde in adevaratul sens al cuvantului, o sa prezentam doar cateva dintre componentele unei astfel de certificari: in primul rand, intregul proces de proiectare presupune implicarea unor experti si specialisti in proiectare bioclimatica si de cladiri verzi. Construirea locuintelor presupune utilizarea de materiale cu amprenta redusa de carbon si care nu polueaza, materiale care sunt fie reciclabile, fie cat mai naturale si non-poluante ori non-invazive pentru mediu si pentru sanatatea umana. Apoi, procesul in sine de edificare presupune respectarea celor mai stricte normative de edificare si eficienta energetica din domeniu de clasa A sau chiar mai ridicata, aflate sub stricta supraveghere a unor specialisti care verifica implementarea acestor certificari, pentru ca rezultatul final sa fie conform cerintelor de certificare pentru ,,cladiri verzi”.

Dupa foarte multi ani petrecuti in aceasta industrie, putem afirma cu tarie ca viitorul este clar indreptat catre tehnologie, eficienta energetica si cladiri verzi, principii pe care le integram in toate proiectele Quantum Premium Modules Group, atat cele pentru care am inceput deja construirea, asa cum sunt: Qtm Home Center, Quantum OxyGo Park Berceni, Qtm Street Mall, Quantum OxyGo Park Vidra, dar si pentru proiectele de viitor.
Cu drag, echipa Sudrezidential.ro

Citeste mai mult

Timpul tau este important!

Afla in cat timp poti ajunge la locatia ta preferata.

Ex: Centrul Vechi, Bucuresti
Vezi rute si timp de deplasare

Manager Proiect

Alexandra Baicoianu

Alexandra Baicoianu

0731.111.607 alexandra@sudbroker.ro

Formular de contact

  Trimite mesaj


  Alte Proiecte Rezidentiale

  Ansambluri rezidentiale - apartamente si vile in Bucuresti / Ilfov

  Trimite Mesaj
  Suna
  Locatie

  SudRezidential.ro iti ofera o experienta cat mai personalizata in procesul de cautare a proprietatii imobiliare potrivite. In acest scop folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul anunturilor si pentru a analiza traficul.